Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró dóna el tret de sortida a la Setmana Cooperativa

Escoltar

Mataró dóna el tret de sortida a la Setmana Cooperativa

La iniciativa vol difondre l’economia social i cooperativa, de llarga tradició al municipi

Mataró dedica a partir de demà tota una setmana a difondre l’economia social i cooperativa, de llarga tradició al municipi. La Setmana Cooperativa s’emmarca en la celebració de l’Any Internacional del Cooperativisme i està impulsada per l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) i la Fundació Unió Cooperadors de Mataró.

 

La Setmana Cooperativa començarà demà a les 19h amb un acte públic de presentació al Cafè de Mar (c. de Santa Rita, 1), edifici catalogat que passa a ser la seu de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró. El programa d’actes previst s’estén fins al 26 d’octubre i aplega una exposició, diverses xerrades, una ruta pel patrimoni cooperatiu de la ciutat i d’altres activitats com ara el lliurament del Premi de la Beca Joan Peiró.

 

Les activitats es desenvoluparan al Cafè de Mar, un equipament que l’empresa municipal d’urbanisme PUMSA va rehabilitar el 2008 i que fins la setmana passada havia estat ocupat per la Delegació Territorial d’Ensenyament de la Generalitat, a qui l’Ajuntament va cedir l’espai a l’espera que pogués establir-se a la seu actual, situada a una de les naus Cabot i Barba (c.de Churruca, 90). La conversió d’aquest edifici en la nova seu de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró és possible gràcies a l’acord signat el 2011 entre aquesta entitat, l’Ajuntament i PUMSA per a la recuperació del patrimoni dels cooperadors a la ciutat.

 

El Cafè de Mar és un Bé Cultural d’Interès Local i està protegit a nivell de façanes i volumetria. Té una gran càrrega simbòlica per al món cooperatiu ja que va ser la cafeteria i lloc de reunió d’una cooperativa de pescadors anomenada “La Marítima”.

 

La Setmana Cooperativa està dirigida a tot tipus de públic, en especial cooperatives, empreses d’economia social, persones amb una idea de negoci, entitats socials i econòmiques, centres educatius, gestories i assessories públiques i privades, persones desocupades... 

Per assistir a la major part d’activitats és necessari formalitzar una inscripció a través del web www.cooperadorsdemataro.coop/setmana. A excepció del sopar cooperatiu programat per el darrer dia, la major part d’activitats són gratuïtes.