Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró dóna la benvinguda als participants a les colònies sahrauís 2012

Escoltar

Mataró dóna la benvinguda als participants a les colònies sahrauís 2012

Enguany han arribat 16 nens, d’entre 7 i 14 anys, que passaran l’estiu a la ciutat



El primer tinent d’alcalde i regidor de Participació, Ciutadania i Convivència, Joaquim Fernàndez, donarà la benvinguda als infants sahrauís que passaran l’estiu a Mataró i les seves famílies acollidores. A l’acte també hi assistirà la presidenta de l’Associació Solidaritat Sahrauí de Mataró, Montse Guardiola. L’acte tindrà lloc aquesta tarda al Saló de Sessions de l’Ajuntament a les 18 h.


 

Enguany, han arribat a la ciutat 16 nens d’entre 7 i 14 anys per passar els mesos d’estiu (juliol i agost) en les anomenades ‘Vacances en pau’, unes colònies promogudes a través d’un conveni entre l’Ajuntament, a través del Servei de Ciutadania i Convivència, i l’Associació Solidaritat Sahrauí de Mataró.

 

L’objectiu d’aquestes colònies és donar a conèixer la realitat del poble sahrauí, realitzar un intercanvi cultural entre els infants sahrauís i els catalans, alhora facilitar l’accés a una atenció sanitària especialitzada dels infants que arriben que ho necessitin i donar suport al procés per a la independència i la llibertat del poble sahrauí.

 

A Mataró, les colònies sahrauís es van iniciar l’any 1996, organitzades directament pel consistori. En acabar l’estada, aquest va animar les famílies acollidores a constituir-se en una delegació de l’Associació catalana d’amics del poble sahrauí a Mataró, qui les organitza des d’aleshores, amb el suport tècnic i econòmic de l’Ajuntament.

 

L’aportació econòmica del consistori per a les colònies d’aquest any és de 12.000 €, destinats a la compra dels bitllets d’avió dels infants. Les famílies acollidores, per la seva banda, assumeixen totes les despeses de la seva estada i l’associació –que el 2008 pren el nom de Solidaritat Sahrauí de Mataró- es fa càrrec de les de caire general.