Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró dóna suport a la campanya destinada a lluitar contra la crisi humanitària al Sahel

Escoltar

Mataró dóna suport a la campanya destinada a lluitar contra la crisi humanitària al Sahel

L’ajut extraordinari es vehicula a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament



L’Ajuntament de Mataró farà una aportació de 6.000 € al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb l’objectiu de sumar-se a la campanya “Resposta als efectes de la crisi humanitària al Sahel”.


 

En data 9 de maig el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament va adreçar una crida als ajuntaments i institucions supramunicipals a sumar-se a la resposta davant la greu crisi humanitària que afecta a la zona del Sahel, a l’Àfrica Occidental.

 

Una nova crisi alimentària i nutricional afecta milions de persones per una combinació de causes, com la sequera persistent, els preus elevats dels aliments i de les llavors, la disminució de les remeses, la degradació mediambiental i els desplaçaments de població, factors que se sumen a la pobresa endèmica que pateix la regió i la vulnerabilitat.

 

Segons dades de l’Oficina per a la Coordinació d’Afers Humanitaris de Nacions Unides (OCHA) corresponents a la setmana del 22 al 29 d’abril de 2012, més de 16 milions de persones estan en risc d’inseguretat alimentària, i més d’un milió d’infants de menys de cinc anys corren el risc de patir malnutrició severa. Es confirma que la producció de cereals del Sahel ha disminuït un 26% aquest any: arriba a una reducció de fins el 56% a Gàmbia o del 49% al Txad. El grup de països afectats inclou el Txad, Níger, Burkina Faso, Camerun, Mali, Mauritània, Nigèria, Gàmbia i Senegal.

 

D’altra banda, la situació humanitària es complica a mesura que la inseguretat augmenta a Mali, s’accentua el desplaçament de població i s’impedeix el subministrament d’aliments.

 

El primer avís per part de la comunitat internacional, l’octubre de 2011, no va tenir la resposta esperada i ara només una acció ràpida i eficaç pot prevenir el deteriorament de la situació. Treballar segons el cicle agrícola és essencial per subministrar als agricultors aliment per al bestiar i llavors per a l’època de sembra d’aquest mes de maig i juny, abans de l’època de pluges.

 

L’aportació econòmica s’emmarca en el Pla Director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament que recull el compromís de l’Ajuntament de Mataró a canalitzar la voluntat de la ciutadania per col·laborar en situacions d’emergència humanitària, sobretot en aquelles zones on hi ha establerts vincles importants. En aquest sentit, l’Ajuntament de Mataró ha col·laborat, al llarg d’aquests anys, en les campanyes impulsades pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per enviar ajuts a la població de diferents indrets del món.