Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró es prepara per Sant Jordi

Escoltar

Mataró es prepara per Sant Jordi

Una senyera de 15 m llueix a la façana de l’Ajuntament



Dilluns 16 d’abril van començar les activitats programades per Sant Jordi 2012 que s’allargaran fins divendres 27 d’abril. Aquest cap de setmana tindran lloc les tres noves activitats organitzades per l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) i dilluns la jornada de portes obertes de l’Ajuntament.


 

Les dues novetats del Sant Jordi 2012 de caire més familiar tindran lloc, per una banda, dissabte 21 d’abril a les 18 h a la plaça de la Muralla, on Jaume Barri oferirà un espectacle d’animació infantil, i per l’altra, i en el mateix espai, diumenge 22 d’abril a les 12 h, la companyia Samfaina de Colors oferirà l’espectacle “De bracet”.

 

L’altra novetat estarà protagonitzada, el dissabte 21 d’abril, per La Banda del Drac que animarà la plaça de l’Ajuntament a partir de les 23 h en el nou acte anomenat Ball de nit.

 

A més, des d’avui i fins a finalitzar els actes del programa a la façana de l’Ajuntament hi llueix una senyera de 15 m.

 

La fira del llibre i la rosa omplirà de gent els carrers de Mataró el 23 d’abril durant tota una jornada que com és tradició presenta una tarda plena d’activitats per a tota la família començant amb la Trobada de gegants, gegantes i nans de Mataró. Acabada la Trobada hi haurà l’actuació castellera amb els Capgrossos de Mataró per donar pas a la Fogonada, l’acte més genuí de la diada de Sant Jordi en què el Drac de Mataró és el protagonista d’una versió adaptada de la llegenda de Sant Jordi. Acabada la Fogonada la festa continuarà amb el concert de música tradicional a càrrec d’Els Borinots TQT a la plaça de l’Ajuntament.

 

Com cada any, l’Ajuntament obrirà les seves portes als ciutadans el Dia de Sant Jordi de 10 del matí a les 18 h i així podran conèixer els diferents espais de la Casa Gran de la mà dels regidors, que explicaran la història de l’immoble i posaran de relleu els principals detalls i elements decoratius de cada sala.

 

La Família Robafaves, els Nans, el Drac i el Dragalió, com ja és tradició, dormiran al vestíbul de l’Ajuntament per tal que els ciutadans els puguin veure fins al 30 d’abril.