Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró es prepara per una nova edició de la Marató de Donació de Sang

Escoltar

Mataró es prepara per una nova edició de la Marató de Donació de Sang

Es farà al Foment Mataroní el dimarts 11 de desembre de 10 a 22 hUn any més, i amb l’objectiu de mantenir l’autosuficiència, el Banc de Sang i Teixits torna a portar a Mataró una Marató de Donació de Sang. La campanya es farà el dimarts 11 de desembre de 10 a 22 h al Foment Mataroní (carrer Nou, 11).


 

La Marató, que persegueix com a objectiu principal sensibilitzar sobre la necessitat de prendre costum de donar sang i captar nous i noves donants, està organitzada pel Banc de Sang i Teixits, l’Ajuntament de Mataró, l’Associació de Donants de Sang del Maresme, la Creu Roja Mataró, el Foment Mataroní i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

 

La iniciativa l’han presentada avui en roda de premsa la regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz; la cap de promoció del Banc de Sang i Teixits, Gal·la Cortel; i el president de l’Associació de Donants de Sang del Maresme, Evarist March.

 

 

Donar sang

 

Per ser donant de sang a la Marató només cal tenir més de 18 anys i no sobrepassar els 70, i pesar 50 kg o més, i no cal anar en dejú. Es pot donar sang més d’una vegada a l’any, en concret, les dones poden donar-ne 3 vegades i els homes 4.

 

Es calcula que calen entre 800 i 1.00 donacions diàries per poder cobrir les necessitats dels pacients de Catalunya atès que la sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques i per curar malalties digestives, l’anèmia o determinats càncers. Segons dades del Banc de Sang, 1 de cada 10 persones que entra a un hospital necessitarà una transfusió, i cada 3 segons algú necessita sang a Catalunya.

 

 

Una jornada festiva

 

La jornada del dimarts 11 de desembre s’ha organitzat per compaginar la donació de sang amb una jornada festiva, així s’han programat un seguit d’activitats lúdiques mentre duri l’esdeveniment. Així hi haurà servei de ludoteca per als infants de Creu Roja Mataró; obsequi de vals del 10 % de descompte en qualsevol compra i sorteig de dos obsequis per gentilesa de Pell Tolrà; i es repartirà un obsequi als primers 200 donants, a càrrec de Perfumeries Mañach.

 

També hi haurà un refrigeri per als participants de Casa Graupera, Confiteria Garriga, i les pastisseries Uñó, Sacher i Miracle.

 

 

Donacions de sang a Mataró el 2011

 

L’any passat, el Banc de Sang i Teixits va fer 100 visites/campanyes a Mataró en les quals es van fer 2.881 donacions de sang: 515 a centres educatius; 447 a l’Hospital de Mataró; 228 a empreses i organismes públics i 1.961 a campanyes obertes i maratons de sang.

 

Pel que fa a la Marató de Donació de Sang de l’any passat, hi van participar 332 persones: 181 homes i 151 dones.