Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró estalvia 50.000 € a l’any gràcies a la substitució o modificació de prop de 500 lluminàries dels fanals públics

Escoltar

Mataró estalvia 50.000 € a l’any gràcies a la substitució o modificació de prop de 500 lluminàries dels fanals públics

Aquestes millores no han suposat cap despesa inicial per a l’Ajuntament

Mataró ha dut a terme una nova actuació per millorar l’eficiència de l’enllumenat públic que ha suposat l’adaptació de 465 lluminàries per tal que funcionin amb tecnologies més modernes. D’aquesta manera s’ha aconseguit un estalvi energètic i una millora del servei, a més de facilitar el manteniment de les instal·lacions, que s’han adaptat també a la normativa vigent.

 

En concret, s’han modificat 349 lluminàries que abans funcionaven amb dues làmpades de vapor de sodi d’alta pressió i ara ho faran amb leds, i s’han substituït 116 lluminàries tipus globus sense reflector superior per unes altres més eficients amb reflector. Els treballs s’ha dut a terme entre novembre de 2011 i gener d’aquest any.

 

L’actuació s’ha dut a terme, entre altres punts de la ciutat, a la plaça d’Espanya, el carrer de Sant Agustí, el passeig Marítim, l’avinguda del Maresme, la plaça d’Andalusia, l’avinguda del Perú – carrer de la Mare Alfonsa Cavín, l’avinguda d’Amèrica, el passatge de la Fragata de Mataró o la plaça de Canyamars.

 

Aquesta actuació permetrà un estalvi energètic de 331.534 kWh a l’any, que en cost econòmic representa 43.033 € a l’any. A més, cal afegir un estalvi en manteniment de 7.666 € a l’any, ja que els leds tenen una vida útil més llarga que les làmpades de vapor de sodi. Les lluminàries s’han adaptat a la normativa vigent pel que fa la reducció de contaminació lumínica i el Reglament d’eficiència energètica en enllumenat exterior.

 

Les millores han tingut un cost de 185.848,60 €, que ha assumit inicialment l’empresa Electricitat Boquet, SL, concessionària del contracte de manteniment de l’enllumenat. En funció dels estalvis reals i justificats de consum, l’Ajuntament anirà pagant a l’empresa aquesta inversió en els propers anys.

 

 

Enllumenat eficient

 

En els darrers anys, l’Ajuntament de Mataró ha fet una aposta per l’aplicació de les noves tecnologies per millorar l’eficàcia de l’enllumenat públic. Així, per exemple, la ciutat ha estat pionera en la implantació de la telegestió i en la instal·lació de leds als punts de llum.