Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inicia a Calella la itinerància de les obres de la Col·lecció Bassat

Escoltar

Mataró inicia a Calella la itinerància de les obres de la Col·lecció Bassat

A partir del 15 de desembre i durant tres mesos s'hi podrà veure una mostra de 65 obres d’Albert Ràfols Casamada



L’alcalde i president del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, Joan Mora; l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini; i el president de la Fundació Carmen & Lluís Bassat, Lluís Bassat, han donat a conèixer avui un conveni de col·laboració entre els tres segons el qual el municipi de Calella exhibirà part del fons de la Col·lecció Bassat.


 

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró té com a objectius l’exhibició i la interpretació educativa d’obres d’art contemporani, amb una atenció especial per l’obra dels artistes catalans o relacionats amb Mataró, el Maresme i Catalunya, així com la programació d’activitats que contribueixin a la formació i l’educació de la sensibilitat i l’esperit crític de les persones. I és evident que té en la Col·lecció Bassat un aparador que serveix per projectar el nom del Consorci i de Mataró entre els amants de l’art.

 

Una altra vessant del Consorci és l’organització d’exposicions itinerants o la cessió d’exposicions per tal de contribuir a la difusió de l’art català contemporani. En aquest sentit, la signatura del conveni estableix que l’Ajuntament de Calella organitzarà una mostra durant tres mesos a la sala d’exposicions de l’Ajuntament vell amb obres d’Albert Ràfols Casamada (Barcelona, 1923-2009) cedides pel Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró i que formen part de la Col·lecció Bassat. La mostra, que s’inaugurarà el 15 de desembre, està formada de 65 obres i fa palesa l’evolució del pintor des del 1955 al 2002.

 

Aquest ha estat el primer conveni que signa el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró per tal que una part del fons de la Col·lecció Bassat es pugui veure en un altre municipi. La cessió d’exposicions s’ha concebut com mostres complementàries de les que es presenten a la Nau Gaudí, on la Col·lecció Bassat s’exhibeix ordenada cronològicament i amb exposicions col·lectives.