Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa a la Setmana Europea de l’Energia

Escoltar

Mataró participa a la Setmana Europea de l’Energia

La Casa Capell donarà consells personalitzats d’estalvi energètic a la llar

L’Ajuntament de Mataró es suma aquests dies a la Setmana Europea de l’Energia amb l’organització de diferents actes de sensibilització que tindran com a escenari la Casa Capell. Les activitats tindran lloc del 18 al 22 de juny.

 

Mataró es va adherir, l’any 2008, al Pacte d’alcaldes/esses per una Europa d’energies sostenibles de la Unió Europea. Amb aquesta adhesió, la ciutat va adquirir el compromís de reduir en més d’un 20% les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle al 2020 (respecte l’any base 2005). També es va comprometre a elaborar un Pla d’acció per a l’energia sostenible (PAES), que ja es va aprovar al Ple municipal de l’1 d’octubre de 2009; a elaborar informes de seguiment del PAES per a la Unió Europea i a organitzar activitats dedicades a l’energia i al Pacte.

 

D’altra banda, coincideix que enguany també és l’Any internacional de l’energia.

 

En aquest context, la Secció de Medi Ambient de l’Ajuntament ha organitzat a la Casa Capell un programa d’activitats amb l’objectiu de fer prendre consciència de la despesa energètica a la llar i promoure l’estalvi amb petites i senzilles accions que tothom pot fer. Un estalvi que és doble: de diners i d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.

 

 

Activitats a la Casa Capell

 

- Servei d’atenció personalitzada: de dilluns 18 a divendres 22 de juny, de 10 a 14 h, i també el dimarts i el dijous de 17 a 21 h. Es donaran consells personalitzats per l’estalvi energètic a la llar. Els visitants també podran calcular les seves emissions de CO² mitjançant una aplicació informàtica i rebran el díptic “Saps com estalviar energia...” i la “Guia de l’usuari per a la lluita contra el canvi climàtic”. Tant la calculadora com els materials editats són recursos cedits per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona.

 

- Projecció del film “DIE4. Revolution – Energy Autonomy”, dimarts 19 de juny a les 19 h. A través de les històries dels seus protagonistes, el film descriu la possibilitat d’aconseguir energies 100% renovables en els propers 30 anys. Així, un grup integrat per un prominent activista ambiental, guanyadors del premi Nobel, innovadors empresaris i polítics demostra les oportunitats que la revolució energètica proporcionarà quant al desenvolupament econòmic sostenible i a l’equitat social i econòmica. En la projecció hi col·laboren l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona i el Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient (FICMA). Les places són limitades i cal inscripció prèvia.

 

- Taller: “Com estalviar a casa amb l’energia”, el dijous 21 de juny, de 19 a 21 h. Es tracta d’un taller d’idees i accions per estalviar energia a casa. Es pot aprendre a triar bombetes, a interpretar les etiquetes dels electrodomèstics, a seleccionar i utilitzar els aparells, a millorar els tancaments de casa i a contractar la companyia, entre altres petits gestos que permeten estalviar. Les places són limitades i cal inscripció prèvia.

 

La Setmana Europea de l’Energia també esta present al web municipal, on es pot consultar el programa d’activitats, descarregar la “Guia de l’usuari per a la lluita contra el canvi climàtic” i també hi ha un enllaç a la calculadora d’emissions de CO².