Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró permetrà col·locar enllumenat de Nadal en arbres de la via pública

Escoltar

Mataró permetrà col·locar enllumenat de Nadal en arbres de la via pública

Els llums no superaran els 40º de temperatura i l’arbrat ha de tenir un gruix determinat

El Ple de l’Ajuntament va aprovar inicialment el passat 6 de setembre una modificació de l’Ordenança reguladora dels ornaments nadalencs a la via pública que permetrà col·locar enllumenat de Nadal als arbres del carrer.

 

Segons el nou redactat, es podran col·locar ornaments lluminosos tipus xarxa de leds enrotllables, cortines o tires de micro bombetes o fil lluminós en el tronc i branques dels arbres, sempre i quan es compleixin determinades condicions.

 

En el cas d’arbres caducifolis (que perden la fulla a la tardor) es podran col·locar els llums en el tronc si aquest té un perímetre superior a 60 cm, mesurat a 1,2 m d’alçada de terra. També a les branques si el perímetre de les mateixes supera els 15 cm.

 

En els arbres perennifolis (que no perden la fulla) es podran col·locar llums al tronc quan aquest tingui un perímetre superior a 30 cm, mesurat a 1,2 m d’alçada de terra. També a les branques amb perímetre superior a 5 cm. L’enllumenat en la capçada d’aquests arbres perennifolis no podrà sobrepassar del 30 % del volum total.

 

El tipus de llum utilitzat no podrà sobrepassar els 40º de temperatura i en cap cas es podran provocar tensions en l’arbre. L’enllumenat s’haurà de posar al voltant del tronc i branques, mai entre arbre i arbre. No es podrà col·locar cap tipus d’ornament als arbres afectats per algun tipus de patologia estructural.

 

Junt amb la documentació necessària per sol·licitar el permís, caldrà presentar un estudi tècnic que faci constar la situació del carrer, l’espècie i numero d’arbres afectats, el tipus de llum i característiques, la situació del punt de connexió i un plànol i croquis de la instal·lació. Es denegaran totes les sol·licituds que no garanteixin la seguretat de la instal·lació i de l’arbre.

 

La modificació de l’ordenança ha de superar ara un termini d’informació pública, durant el qual es poden presentar al·legacions o suggeriments, abans de la seva aprovació definitiva i entrada en vigor.