Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró realitza la primera subhasta on line que es fa a l’Estat per adjudicar un projecte d’obra pública

Escoltar

Mataró realitza la primera subhasta on line que es fa a l’Estat per adjudicar un projecte d’obra pública

L’enderroc del Club Nàutic es tanca amb una baixa del 51,95%



L’Ajuntament de Mataró ha dut a terme la primera subhasta electrònica per adjudicar un projecte d’obres que es fa a tot l’Estat a través de la Plataforma Electrònica de Compres de les Administracions Públiques. La subhasta on line, que l’Ajuntament havia utilitzat fins ara per contractar subministraments, simplifica els processos de contractació ja que suposa un estalvi de temps i de paper en la tramitació, i contribueix a aconseguir una reducció del preu final d’adjudicació.


 

La subhasta es va dur a terme el passat 31 de maig i el projecte a adjudicar era l’enderroc de l’edifici de l’antic Club Nàutic. El preu de sortida era de 289.789,37 € (18% d’IVA inclòs) segons el pressupost previst pel projecte d’enderroc.

 

Després de conèixer amb més detall el requeriments tècnics del projecte, les sis empreses que havien presentat les millors ofertes econòmiques han desestimat finalment executar l’obra. La mesa de contractació de l’Ajuntament ha adjudicat avui el projecte a l’empresa Xavier Alsina, SA, per un import de 139.240 € (IVA inclòs), que suposa una baixa del 51,95% respecte el pressupost inicial.

 

 

Funcionament de les subhastes on line

 

L’Ajuntament es va adherir l’any 2006 a la Plataforma Electrònica de Compres de les Administracions Públiques (PECAP), un portal que permet realitzar subhastes on line com a sistema d’adjudicació a les empreses per a la contractació de determinats subministraments, obres o serveis.

 

La subhasta és una de les formes d’adjudicació que poden emprar les administracions públiques per formalitzar contractes. L’adjudicació es fa a la millor oferta econòmica, sempre i quan el contractista compleixi els requisits demanats per l’Administració.



Durant la subhasta on line, les empreses interessades presenten les seves ofertes mitjançant la PECAP. Prèviament, l’Ajuntament haurà fixat un preu màxim de sortida i haurà delimitat el temps per a la realització de la subhasta. Cadascun dels contractistes interessats pot veure en temps real les ofertes econòmiques que presenten els seus competidors. Això els permet presentar una contraoferta a un millor preu.

 

La subhasta on line permet afegir un factor més d’estalvi econòmic a les adjudicacions d’obres per part de les administracions públiques que, en aquests moments, ja es veuen afavorides per la rebaixa de preus actual per part de les empreses i, en el cas específic dels enderrocs, per la possibilitat dels contractistes de fer una gestió de les runes que els hi permeti obtenir beneficis.