Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró ret un homenatge a l’escultor i pintor Jordi Puiggalí

Escoltar

Mataró ret un homenatge a l’escultor i pintor Jordi Puiggalí

S’han programat diferents activitats amb motiu dels seus 90 anys

L’Associació Amics de Ca l’Arenas, conjuntament amb Ca l’Arenas Centre d’Art Museu de Mataró i l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), han organitzat un homenatge a l’escultor i pintor mataroní Jordi Puiggalí i Clavell amb motiu de la celebració dels seus 90 anys.



Per celebrar aquest aniversari s’ha programat un seguit d’actes que comencen dijous 28 de juny amb la conferència de la historiadora de l’art Maria Isabel Marín “Jordi Puiggalí. Un esguard al seu recorregut artístic”, a les 19.30 h al pati de Ca l’Arenas, i la inauguració de l’exposició “Jordi Puiggalí, 90 anys” que es podrà veure també a Ca l’Arenas a la sala soterrani.



Dissabte 30 de juny es farà una visita guiada a la seva obra religiosa i pública mataronina. La ruta començarà a les 11 h a la plaça Santa Anna i recorrerà les pintures del vestíbul de l’Ajuntament i de les esglésies de Santa Anna, Santa Maria i Sant Josep.



Dissabte 7 de juliol, a les 19.30 h al pati de Ca l’Arenas, se celebrarà un concert amb la formació vocal The Hanfris Quartet i l’homenatge finalitzarà diumenge 8 de juliol amb una visita a la seva casa-taller situada a la plaça Gran a les 11 h.


 

Jordi Puiggalí

 

Jordi Puiggalí i Clavell (Mataró, 1922) és llicenciat en Belles Arts i forma part de la generació d’artistes mataronins (els germans Arenas, Manuel Cuyàs, Emília de Torres, Santi Estrany...) que van iniciar la seva formació artística els anys de postguerra, sota el mestratge de Rafael Estrany. Puiggalí ha dotat de grans obres la ciutat de Mataró. Una bona mostra la trobem amb les pintures del vestíbul del primer pis de l’Ajuntament o en el mural que conserva avui la Fundació Vilaseca. Moltes esglésies de la ciutat exhibeixen obra religiosa seva: Santa Maria, Sant Josep, Santa Anna i centres religiosos com La Providència o les Concepcionistes de Sant Josep, entre d’altres, a més de l’obra particular que es conserva en nombrosos domicilis mataronins.



Artista, escultor, dibuixant, pintor i aparellador, Puiggalí ha exercit durant molts anys com a pedagog i la seva obra ha obtingut diversos i importants guardons. Si bé Puiggalí té molta obra fora de Mataró i actualment resideix a Barcelona, tot i que passa sempre llargues temporades a mataró, la seva vinculació amb la ciutat és absoluta i mostra d’això s’ha vist en la seva continuada participació en exposicions i associacions artístiques, especialment en la de Sant Lluc per l’Art, de la que n’ha estat entusiasta gestor durant molts anys.