Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’adhereix a la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge de la Diputació de Barcelona

Escoltar

Mataró s’adhereix a la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge de la Diputació de Barcelona

Fomenta l’intercanvi d’experiències entre els governs locals

L’Ajuntament de Mataró s’ha adherit a la Xarxa de Serveis Locals de L’Habitatge promoguda per la Diputació de Barcelona.

 

La xarxa està formada per un conjunt de municipis, empreses municipals i altres estructures locals de la província de Barcelona que presten serveis d’habitatge o tenen voluntat de prestar-los en un futur, i que treballen de manera coordinada, comparteixen iniciatives, objectius i mitjans, i reben el suport de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona.

 

L’Ajuntament va formalitzar l’adhesió a finals de juny mitjançant un decret d’alcaldia.

 

 

Objectius

 

Els objectius de la Xarxa de Serveis Locals de l’Habitatge són:

 

- Fomentar l’intercanvi de coneixement i experiències entre els governs locals.

- Contribuir a l’autonomia dels ens locals en la definició de polítiques d’habitatge pròpies.

- Promoure la col·laboració i acció conjunta per impulsar polítiques d’habitatge en l’àmbit local i supralocal i provincial.

- Construir referents polítics i models conceptuals que ajudin a articular l’acció de govern local en el desenvolupament de les polítiques d’habitatge.

 

Mataró presta serveis d’habitatge en col·laboració i encàrrec de gestions amb l’Àgencia de l’Habitatge de Catalunya, a través de l’Oficina Local de l’Habitatge (cèdules d’habitabilitat, obres de rehabilitació, ajuts al pagament de l’habitatge i al del lloguer i de la Renda Bàsica d’Emancipació). També presta serveis relatius al programa de mediació per al lloguer social, per mitjà de la Borsa de mediació. A més, l’Ajuntament presta serveis d’habitatge municipals i en col·laboració amb Prohabitatge Mataró relatius a donar suport a l’Oficina Local d’Habitatge.

 

La regidora d’Urbanisme, Medi Ambient i Habitatge, Montserrat Rodríguez, és la interlocutora política de l’Ajuntament a la Xarxa de Serveis Locals de l’Habitatge.