Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró segueix en alerta davant la previsió de noves glaçades la propera nit

Escoltar

Mataró segueix en alerta davant la previsió de noves glaçades la propera nit

Es recorda als veïns vigilar l’estat de les canonades exteriors d’aigua



El servei meteorològic del Consell Comarcal del Maresme preveu per a la propera nit un nou descens de les temperatures, que fregaran els 0 graus a la costa de la comarca i arribaran a -4º a l’interior. Davant la previsió que torni a glaçar, el Pla Bàsic d’Emergències Municipal es manté en fase d’alerta.

 

Es preveu que demà pugin les temperatures diürnes i que la nit de dijous a divendres no sigui tan freda, però el cap de setmana es reforçarà l’entrada d’aire fred i les temperatures tornaran a baixar per sota dels 0 graus a tota la comarca.

 

 

Incidències del fred a Mataró

 

En les darreres hores, els diferents serveis municipals que participen en l’operatiu de vigilància amb motiu de l’onada de fred, coordinats per Protecció Civil, han registrat cada vegada menys incidències.

 

Entre les 8 hores d’ahir dimarts i les 8 hores d’avui dimecres Aigües de Mataró ha atès 55 trucades i ha fet 76 sortides per atendre incidències dels abonats, principalment amb motiu d’instal·lacions muntants rebentades o canonades glaçades. També han fet 8 sortides per substituir o tancar aixetes de comptadors.

 

Per la seva banda, el servei d’atenció telefònica 010 ha atès 7 trucades relacionades amb les baixes temperatures. Des de la nit de divendres, aquest telèfon ha atès 253 trucades per l’onada de fred.

 

A l’alberg d’acollida de Creu Roja han passat la nit 11 persones sense sostre o amb allotjament precari. El Club Social Andana va assistir ahir de manera intermitent 3 usuaris, a banda de les persones que utilitzen regularment el servei.

 

Es segueix recordant a la població que prengui les mesures d’autoprotecció necessàries davant l’onada de fred, especialment davant les possibles afectacions al subministrament d’aigua per les glaçades que poden afectar a les canonades i instal·lacions exteriors.