Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró serà la capital catalana dels Tres Tombs del 2013

Escoltar

Mataró serà la capital catalana dels Tres Tombs del 2013

S’hi reuniran més de 120 carros i prop de 200 cavalls d’arreu de Catalunya



El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Joaquim Fernàndez, i la presidenta de la Federació Catalana dels Tres Tombs, Tània Guasch, han presentat el cartell de la XVI Trobada de la Federació Catalana dels Tres Tombs 2013 que es farà a Mataró. En l’acte també s’ha donat a conèixer el calendari de la temporada de Tres Tombs a Catalunya, així com una prova puntuable de la Lliga Catalana de manejabilitat amb carro de pagès que es farà diumenge 21 d’octubre al matí al recinte firal del Parc Central.


 

Extraordinàriament el 2013 els Tres Tombs de la ciutat no se celebraran durant el mes de gener, sinó el 5 de maig. Aquest dia més de 120 carros i prop de 200 cavalls de diferents punts de Catalunya es reuniran a Mataró per celebrar aquesta festivitat. Els integrants de la comitiva passaran per carrers de diferents barris, en un recorregut ampliat respecte a l’habitual. Aquest acte tancarà el cicle festiu de Sant Antoni a Catalunya. L’any passat Reus va ser la capital catalana dels Tres Tombs.

 

Durant el cap de setmana del 4 i 5 de maig es faran activitats paral·leles relacionades amb la festivitat que s’anunciaran més endavant.

 

Les activitats de la capitalitat mataronina van més enllà del cap de setmana de la trobada. El 10 de gener de 2013 es donarà el tret de sortida amb el Pregó. L’Ajuntament acollirà el pregó d’inici de la temporada dels Tres Tombs 2013 a Catalunya, de mans d’una personalitat il·lustre. A l’acte hi haurà una representació institucional i la bandera dels diferents pobles participants a la festa seran presents a l’acte.

 

La prova de manejabilitat amb carro de pagès es farà de 10 a 14 h al recinte firal del Parc Central i és la segona prova que puntua per a la primera Lliga Catalana. Els 15 participants inscrits hauran de demostrar les seves habilitats superant 14 proves d’obstacles amb un cavall i un carro de pagès. La Lliga va començar a Igualada i acabarà amb la tercera prova el 18 de novembre a Banyeres del Penedès.