Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró substitueix 730 òptiques foses dels semàfors amb tecnologia LED

Escoltar

Mataró substitueix 730 òptiques foses dels semàfors amb tecnologia LED

Des d'aquest any es canvien quan el 10% dels llums LED són fosos

L’empresa concessionària del manteniment de les instal·lacions semafòriques de Mataró, Aluvisa, ha fet durant aquest mes el canvi massiu de 730 òptiques dels semàfors de la ciutat. L’actuació, contemplada dins del contracte de manteniment vigent, ha permès millorar la visibilitat dels semàfors.

 

Els semàfors de Mataró funcionen amb tecnologia LED des del 2009. L’Ajuntament es va beneficiar d’una subvenció en espècie de 4.748 òptiques lliurades per l’IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de Energía) i les va instal·lar gràcies als ajuts del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL).

 

Fins l’any passat, la garantia de les òptiques permetia el recanvi de les mateixes quan s’havien fos un 20% dels llums LED. Per exemple, les òptiques dels semàfors per a vehicles, que tenen 120 llums LED, es canviaven quan se n’havien fos 24.

 

El nou contracte de manteniment de les instal·lacions semafòriques, que va entrar en vigor l’1 de gener, ha millorat les condicions de garantia i les òptiques se substitueixen ara quan hi ha un 10% dels llums LED fosos, és a dir, 12 llums per a les òptiques dels semàfors per a vehicles.

 

 

Semàfors més eficients

 

Les òptiques amb tecnologia LED estalvien un 70% d’energia respecte les làmpades normals. A més, els semàfors amb aquesta tecnologia són visibles encara que hi hagi alguns llums LED fosos, a diferència dels convencionals que, quan es fonen, queden totalment apagats.

 

L’ús de tecnologia LED en els semàfors és una de les actuacions de millora de l’eficiència i estalvi energètic impulsades per l’Ajuntament en els darrers anys. Pel que fa l’enllumenat públic, per exemple, a més de cinquanta carrers o places ja s’ha instal·lat tecnologia LED.