Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medalla de plata per a les waterpolistes mataronines Roser Tarragó i Marta Bach a Londres 2012

Escoltar

Medalla de plata per a les waterpolistes mataronines Roser Tarragó i Marta Bach a Londres 2012

Les dues esportistes són del Centre Natació Mataro



Les dues jugadores de waterpolo femení del Centre Natació Mataró, Roser Tarragó i Marta Bach, van pujar ahir al podi del Water Polo Arena de Londres per recollir la medalla de plata aconseguida en la final olímpica disputada amb l’equip dels Estats Units, que va guanyar per 8-5.


 

Les dues jugadores mataronines han estat les primeres esportistes de la ciutat en disputar unes semifinals i una final olímpica formant part de la selecció espanyola, selecció que ha debutat en uns Jocs Olímpics.

 

L’equip de waterpolo, dirigit per Miki Oca, va vèncer abans-d’ahir a Hongria per 10-9 en el partit de semifinals del torneig olímpic, partit que li va donar l’opció de lluitar per la medalla d’or. Tarragó va marcar en aquest partit dos gols.

 

La gran final històrica es va poder veure també a les instal·lacions del Centre Natació Mataró on molts socis i companys de les dues jugadores van animar la selecció espanyola.

 

 

Mataronins a Londres

 

Marta Bach és la primera vegada que participa en una olimpíada i amb el Centre Natació Mataró ha aconseguit aquest any el segon lloc de la Lliga estatal Divisió d’Honor i és campiona del món júnior.

 

Roser Tarragó també és la primera vegada que participa en una olimpíada. A la 57a Nit de l’Esport va ser escollida com la millor esportista de l’any 2011, entre d’altres mèrits per aconseguir el Campionat del Món de waterpolo júnior i màxima golejadora d’aquest campionat; el segon lloc de la Lliga estatal Divisió d’Honor amb el Centre Natació Mataró; o el segon lloc del Campionat d’Espanya en categoria juvenil. Tarragó també va ser la millor jugadora júnior de la lliga estatal de waterpolo 2011. La waterpolista no va poder ser present a la Nit de l’Esport al trobar-se precisament a Kirishi (Rússia) participant en un torneig de preparació del preolímpic que havia de decidir si l’equip espanyol femení de waterpolo aniria als Jocs Olímpics.

 

A més de les dues jugadores, també formen part de la selecció de natació Pere Robert, cap d’equip de les diferents especialitats de la Federació Espanyola de Natació i que ha participat en diferents olimpíades com a esportista i com a tècnic, i César Gutiérrez, fisioterapeuta de l’equip de natació sincronitzada.

 

Ciara Gibson, integrant de la selecció de la Gran Bretanya de waterpolo femení i que va acabar en la vuitena i última posició; Galia Dvorak, tennis taula femení, que va caure als vuitens de final i Javier Gómez de la selecció de gimnàstica artística masculina, que va finalitzar en la 23a posició per una caiguda inoportuna que el va deixar sense opcions, han estat els altres tres esportistes mataronins presents a la cita olímpica de Londres, a més del tècnic Julián Casanova.

 

El passat 10 de juliol l’alcalde, Joan Mora, va rebre a tots els esportistes i tècnics mataronins seleccionats per anar a Londres 2012. Aquesta és la cita olímpica on hi ha hagut més representació mataronina: 5 esportistes i 3 tècnics. Fins ara hi havien competit un màxim de 3 esportistes.