Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 200 alumnes de primària i secundària participen a la Mostra de Teatre Juvenil i Infantil

Escoltar

Més de 200 alumnes de primària i secundària participen a la Mostra de Teatre Juvenil i Infantil

Les representacions es faran al Teatre Monumental del 7 al 15 de maig

El Teatre Monumental acollirà del 7 al 15 de maig la XII Mostra de Teatre Juvenil i II Mostra de Teatre Infantil. Després de la bona acollida que va tenir l’any passat unir els centres de primària i de secundària de Mataró, s’ha volgut repetir l’experiència amb 5 instituts i 4 escoles de primària en aquest projecte de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), l’Institut Municipal d’Educació (IME) i el Centre de Recursos Pedagògics de Mataró.


 

La Mostra és el producte final d’una iniciativa que pretén reforçar el treball de les competències que es desenvolupa en els centres educatius a través d’una formació i assessorament que rep el professorat dels centres participants, per incorporar la pedagogia teatral dins l’aula. L’expressió teatral és una eina que permet crear un espai de participació i d’intercanvi, promovent la possibilitat d’implicar a l’alumnat com a subjectes actius, establir vinculacions amb les convencions culturals i estètiques contemporànies i del passat, amb la nostra experiència i amb altres coneixements.

 

Enguany a secundària s’han treballat peces d’autors catalans joves com Marta Buchaca, Anna Rodríguez i Mercè Maure, així com també d’obres d’autors consagrats com Josep M. Benet i Jornet. A primària, s’ha incentivat la creació col·lectiva a partir de la reflexió sobre temes d’actualitat com són: la violència, la pobresa, el poder, el consum, la globalització, la incomunicació o les addiccions.

 

Els centres participants d’aquesta edició són els instituts Alexandre Satorras, Miquel Biada, Pla d’en Boet, Puig i Cadafalch i Thos i Codina, i les escoles Josep Montserrat, Torre Llauder, Camí del Mig i Antonio Machado.

 

Tots els espectacles començaran a les 18 h i l’entrada és gratuïta sense invitació.

 

Audrey Cornejo del Batxillerat artístic de l’institut Alexandre Satorras és l’autora de la imatge d’enguany.