Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 40.000 persones seguiran la processó de Divendres Sant

Escoltar

Més de 40.000 persones seguiran la processó de Divendres Sant

Els actes més multitudinaris comencen demà amb l’homenatge a la ciutat dels Armats

La Setmana Santa de Mataró arriba al seu punt àlgid. Entre els actes que cal destacar, demà a les 20 h els Armats oferiran el tradicional homenatge a la ciutat a la plaça de l’Ajuntament. Precisament enguany se celebra el 10è aniversari del nomenament de les desfilades com a Patrimoni Cultural de la ciutat. Tot seguit tindrà lloc la processó del silenci pels carrers del centre de la ciutat.

 

Val a dir que aquests dies també se celebra el 25è aniversari de la Hermandad Nuestra Señora de la Soledad, formada només per dones, i el 25è aniversari també de l’Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno i Nuestra Señora de la Esperanza

 

Però és principalment en la Processó General de Divendres Sant quan es viu un dels moments culminants de la Setmana Santa mataronina. Aquesta Processó aplega tots els passos de la ciutat i ha esdevingut una de les més multitudinàries que es fan actualment a Catalunya. Això permet veure com conflueixen en la mateixa processó els ritus processionals de la tradició catalana amb els del sud d’Espanya.

 

El Pla Específic Municipal per a les Processons de la Setmana Santa a Mataró, que es va aplicar per primera vegada l’any 2006, preveu una assistència de públic d’unes 40.000 persones. A més prop de 1.200 persones participaran al seguici de la processó conjunta de Divendres Sant.

 

Durant aquests dies, les sis confraries i les tres germandats de la ciutat, juntament amb els Armats de Mataró, hauran ofert un total de 43 actes, entre desfilades romanes, l’escenificació de La Passió, el Via Crucis interparroquial o les processons, com la del Silenci o la del Prendiment.