Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 500 alumnes participaran en la 2a Mostra de Dansa

Escoltar

Més de 500 alumnes participaran en la 2a Mostra de Dansa

Tindrà lloc demà divendres a les 10 h al Poliesportiu Jaume PareraEl Poliesportiu Municipal de Jaume Parera acollirà demà divendres 18 de maig a les 10 h la 2a Mostra de Dansa. Aquesta és una iniciativa emmarcada dins les activitats del Pla Educatiu d’Entorn que va sorgir a proposta del grup de treball de Mestres d’Educació Física del Maresme i ha estat impulsada per l’Institut Municipal d’Educació (IME).


 

En aquesta segona edició hi participen 549 alumnes de 14 escoles, 11 de les quals són de Mataró. De Mataró són les següents escoles: Angeleta Ferrer, Anxaneta, Camí del Cros, GEM, Germanes Bertomeu, Joan Coromines, Josep Montserrat, La Llàntia, Montserrat Solà, Tomàs Viñas i Vista Alegre; d’Argentona: Sant Miquel del Cros i Les Fonts; i de Caldes d’Estrac: Sagrada Família.

 

A la mostra es faran tres actuacions: la primera serà portada a terme per la companyia de dansa Trànsit, la segona pels mestres dels alumnes participants i la tercera, de tot l’alumnat, que farà una actuació conjunta de les danses que han estat treballant durant tot el curs a classe.

 

El professorat d’educació física de cicle inicial de primària ha participat en un curs inserit dins el Pla de Formació de Zona del Centre de Recursos Pedagògics de Mataró del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Amb aquesta iniciativa es vol potenciar la millora de l’èxit escolar a partir del treball de les competències bàsiques, el sentiment de pertinença de l’alumnat al seu grup classe i l’apropament dels infants i llurs famílies a la dansa. S’imparteixen continguts de llenguatge del cos, de la dansa i dansa tradicional i es donen diferents eines i recursos per desenvolupar una activitat. L’activitat formativa s’estructura en 3 fases: en una primera, es desenvolupa una formació als mestres, en la segona els mestres desenvolupen un treball dins l’aula i en la tercera s’organitza una mostra conjunta.