Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 60 tècnics participen en una jornada sobre la construcció amb tàpia al Maresme

Escoltar

Més de 60 tècnics participen en una jornada sobre la construcció amb tàpia al Maresme

La jornada volia posar en valor aquesta tècnica constructiva

Més de 60 tècnics van participar ahir a la jornada “La construcció amb tàpia al Maresme”, que es va celebrar a la seu del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona (CAATEEB) a Mataró. La jornada volia posar en valor aquesta tècnica constructiva, de llarga tradició tant a Catalunya com arreu del món.

 

La cita va atreure tècnics principalment de Mataró i comarca del Maresme, tot i que també hi van participar especialistes d’altres municipis. La jornada estava organitzada pel CAATEEB, i comptava amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i l’Associació de Consultors d’Estructures.

 

La presentació de la jornada va anar a càrrec de Lluís Berenguer, coordinador de l’Àrea de Serveis Territorials i Via Pública de l’Ajuntament de Mataró; David Garcia, president de l’Associació de Consultors d’Estructures, i Toni Floriach, vicepresident del CAATEEB.

 

Durant el matí van tenir lloc diferents ponències sobre les qualitats i prestacions de la tàpia, tant estructurals com tèrmiques i mediambientals, i les tècniques d’intervenció per dur a terme rehabilitacions i solucionar patologies. La regidora d’Urbanisme, Habitatge, Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Mataró, Montserrat Rodríguez, va cloure la sessió tècnica.

 

A la tarda va tenir lloc, a la plaça de Can Xammar, una demostració pràctica de construcció d’una tàpia, en la qual es van poder veure tant els elements necessaris per construir-la i el sistema de construcció, com els resultats que s’obtenen. Per últim, la jornada es va tancar amb la celebració d’una taula rodona sobre la necessitat de preservar aquest sistema de construcció tradicional.