Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Millora lleugerament la situació meteorològica i remeten les incidències per l’onada de fred siberià

Escoltar

Millora lleugerament la situació meteorològica i remeten les incidències per l’onada de fred siberià

La Generalitat desactiva la prealerta del Neucat però manté activat el Pla Procicat per l'onada de fred

La lleugera millora de la situació meteorològica en les darreres hores ha fet reduir les incidències registrades a la ciutat per l’onada de fred siberià. La Generalitat ha desactivat la prealerta del Pla Especial per Nevades a Catalunya (Neucat), davant la reducció del risc de nevades, però manté activat en fase d’alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per l’onada de fred. El servei meteorològic del Maresme confirma que durant el dia d’avui no s’esperen precipitacions i les temperatures pujaran avui lleugerament, amb màximes que aniran dels 9 als 11 graus mentre que les mínimes aniran dels -5 a 1 grau. De totes maneres, es preveu que la situació meteorològica pot tornar a endurir-se a partir de la matinada de dimarts a dimecres. 




Per aquest motiu, el Pla Bàsic d’Emergències Municipal es manté activat en fase d’alerta per tal de garantir l’operatiu que es fa càrrec de les incidències i coordinar-ne els efectius des del Servei de Protecció Civil de Mataró.

 

El balanç de les actuacions registrades entre les 18 hores d’ahir diumenge i les 8 hores d’avui és:

 

Les oficines d’Aigües de Mataró (carrer de Pitàgores, 1-7) han estat obertes fins a les 24 h per atendre presencialment als ciutadans i han atès 17 trucades. Només han hagut de fer dues sortides per fer reparacions d’urgència. Durant la nit s’ha mantingut un operatiu de guàrdia als telèfons habituals de la companyia, però no s’ha registrat cap trucada.

 

El Servei de Manteniment ha anat tirant sal, a través de la concessionària del servei FCC, allà on s’ha pogut anar acumular aigua o gel, com al carrer de Sant Francesc d’Assís, on la Policia Local havia donat avís d’una avaria a un aspersor de reg que estava generant un bassal.

 

Al centre de Creu Roja (carrer de l’Energia, 11) han passat la nit 9 persones i a 4 persones més se’ls ha facilitat begudes calentes a través del servei “cafè-calor”, que aquest matí s’ha traslladat al Centre L’Andana (carrer de Ciutat Freta, 12) i estarà obert fins a les 21 h. Els voluntaris han atès també una parella de gent gran, que portaven dies amb talls de llum intermitent.

 

Aquesta parella havia estat derivada des del telèfon d’atenció ciutadana 010, que ha atès 19 trucades en tota la nit i matinada, la majoria per comunicar fuites d’aigua o problemes amb el subministrament elèctric.