Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Part dels veïns desallotjats per l’ensorrament d’una casa al carrer de Sant Antoni tornen als seus habitatges

Escoltar

Part dels veïns desallotjats per l’ensorrament d’una casa al carrer de Sant Antoni tornen als seus habitatges

Es permet ocupar la pensió del número 37 però es manté la prohibició per als altres immobles

 

L’Ajuntament continua treballant per estabilitzar l’edifici situat al número 34 del carrer de Sant Antoni, contigu a la casa que es va ensorrar dimarts passat, que ocupava el número 36. L’immoble s’està acabant d’apuntalar i s’estan col·locant angles per lligar la façana amb la mitgera.

 

L’Ajuntament està realitzant aquestes feines de manera subsidiària fins que es dirimeixin les responsabilitats de l’ensorrament. Així mateix, també està procedint a desmuntar la paret mitgera i la part de façana de l’habitatge sinistrat que van quedar en peu.

 

Amb motiu de l’ensorrament de dimarts, l’Ajuntament va ordenar desallotjar els edificis 32 i 34 i també el 35 i 37, aquests dos darrers situats al davant de la casa sinistrada. Avui s’ha permès el retorn dels veïns allotjats al número 37, que és una pensió, tot i que com a mesura de precaució no es podrà utilitzar encara el bar de l’establiment situat en planta baixa. Es manté així mateix la prohibició d’ocupar els altres immobles afectats pels desallotjaments. Aquests veïns segueixen allotjats provisionalment a casa de familiars o a un hotel de la ciutat. L’alberg de Creu Roja, que havia acollit desallotjats de la pensió, ja no funcionarà aquesta nit.

 

Una comissió formada per tècnics municipals es reuneix cada dia amb els veïns afectats per valorar la situació de les finques i l’estat dels treballs. De moment, el carrer de Sant Antoni es mantindrà tallat a la circulació i amb vigilància policial.

 

 

Una desena d’edificis revisats

 

Tècnics municipals han revisat una desena d’immobles propers a les dues cases ensorrades –tant al número 36 que va caure dimarts, com al número 38 que es va ensorrar el 23 de febrer– per comprovar el seu estat. En la major part dels casos s’ha descartat que hi hagi perill, tot i que s’han col·locat testimonis en les esquerdes que han aparegut en alguns dels habitatges i locals per observar la seva evolució.

 

Al número 42 els tècnics municipals van observar ahir un moviment a la volta de la planta baixa, on hi ha un centre de ioga i meditació. Arran d’aquesta inspecció, l’Ajuntament va prohibir per decret com a mesura de precaució l’accés de persones sota la volta en planta baixa, o sobre la mateixa en el primer pis. Així mateix, es va requerir a la constructora que realitza obres a la finca contigua, al número 40, perquè en el termini de 24 hores reforcés els puntals amb el número 42.