Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Policia Local i Mossos d’Esquadra tanquen una actuació a les zones d’oci amb dues detencions i 200 identificacions

Escoltar

Policia Local i Mossos d’Esquadra tanquen una actuació a les zones d’oci amb dues detencions i 200 identificacions

Es tramiten 108 infraccions per incivisme, 28 per possessió d’estupefaents i 2 per armes

El passat cap de setmana la Policia Local de Mataró i el Cos de Mossos d’Esquadra van dur a terme un dispositiu conjunt (Dispositiu Marca) a les zones d’oci del Pla d’en Boet i del Port de Mataró que es va tancar amb 200 identificacions i 2 detinguts. L’actuació es va desenvolupar entre les 23.00 h del dissabte 9 de juny i les 07.00 h del diumenge 10.


 

L’eficàcia del dispositiu es basa en l’acció directa sobre determinades zones on se centra l’activitat d’oci en Mataró i la seva àrea d’influència, aconseguint d’aquesta manera un increment en la percepció de control de la situació.

 

Els objectius principals d’aquest dispositiu han consistit en el següent:

 

- Control de les àrees d’influència dels locals d’oci nocturn i aquelles zones on es detecti el fenomen del “botellón” a les zones del barri de Pla d’en Boet, ronda de Barceló, Jutjats, Port i estació de Renfe, evitant el consum de begudes alcohòliques a la via pública, el consum de substàncies estupefaents, els actes vandàlics i incívics, el tràfic d’estupefaents a petita escala, els robatoris a interior de vehicle i els robatoris amb violència/intimidació i alteracions de l’ordre (baralles) que es detecten sobretot els caps de setmana en aquestes zones.

 

- Intervenció de les substàncies estupefaents, armes que puguin portar els infractors i comís de les begudes alcohòliques en el seu cas.

 

-   Controls d’alcoholèmia i estupefaents a conductors de vehicles.

 

-   Control horari dels establiments d’oci.

 

Per desenvolupar tot aquest operatiu, s’ha disposat de 45 agents tant uniformats com de paisà, entre efectius de la Policia Local i efectius del Cos de Mossos d’Esquadra.

 

Després de realitzar tota aquesta operació, s’han realitzat 200 identificacions i s’han obtingut els següents resultats:

 

- 108 infraccions de l’Ordenança de Civisme: 102 per consum d’alcohol a la via pública i 6 per orinar a la via pública.

 

- 30 infraccions a la Llei de Seguretat Ciutadana: 28 per possessió de substàncies estupefaents i 2 per possessió d’armes.

 

- S’han realitzat 37 proves d’alcoholèmia, 6 de les quals han estat positives en via administrativa i 2 més positives en via penal.

 

- Es va realitzar dues detencions, una per presumpte delicte contra la salut pública i l’altra per un presumpte delicte d’atemptat, resistència i desobediència als agents de l’autoritat.