Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA comença la demolició de les edificacions a l’illa de l’Eix Herrera

Escoltar

PUMSA comença la demolició de les edificacions a l’illa de l’Eix Herrera

L’empresa municipal d’urbanisme Promocions Urbanístiques de Mataró SA (PUMSA) ha començat avui els treballs de demolició de les edificacions existents dins l’àmbit de l’antiga fàbrica de tints Etal de l’Eix Herrera.

 

L’execució de les obres s’ha adjudicat a l’empresa Vialitat i Serveis S.L, per un import de 166.157,82 euros (IVA exclòs), segons va acordar el Consell d’Administració de PUMSA el passat 18 de setembre.

 

 

Obres de demolició

 

Els treballs que realitzarà aquesta empresa consistiran en la demolició i gestió dels residus, paviments i fonaments de les edificacions de l'illa formada pels carrers d’Enric Prat de la Riba (números 82-98), carrer de Francisco Pacheco (números 59-83), carrer de Francisco Herrera (números 15-45) i carrer de Floridablanca (números 94-100).

 

El projecte preveu la conservació de les dues estacions transformadores elèctriques en servei i la xemeneia de l’antiga fàbrica Clement-Marot, inclosa dins del catàleg de Béns Culturals d’Interès Local.

 

 

Antecedents

 

El denominat Eix Herrera, que inclou les finques des de l'Escorxador i la plaça de Joan Fiveller, es va dividir en dos polígons d'actuació per poder executar el seu desenvolupament urbanístic en dues fases.

 

La primera, comprèn les tres illes entre la plaça de Joan Fivelller i el carrer de Francisco Pacheco, de gestió pública a càrrec de PUMSA, i on està previst la construcció de l’escola de primària Joan Coromines i 236 habitatges, dels quals un 45% en règim de protecció oficial.

 

La segona comprèn sòls privats situats a la mateixa illa que hi ha l'Escorxador. 

 

La Unitat d’Actuació Eix Herrera la formen tres illes contigües que abasten una superfície de 23.921 m2, entre els carrers d'Antoni Viladomat, de Francisco Herrera, d'Enric Prat de la Riba, i de José Francisco Pacheco. Es tracta d'un àmbit on actualment hi conviuen indústries, habitatges i comerços.

 

El Pla General es modificà l'any 2010 amb l'objectiu de transformar aquest conjunt en una zona de caràcter mixt residencial-econòmic, convertint el carrer de Francisco Herrera en un nou eix cívic, per obtenir un sòl d'equipaments comunitaris i recuperar la xemeneia de la fàbrica de Clement-Marot.

 

Amb la modificació del Pla d'Ordenació, un 55% del sector es destina a sòl públic i un 45% a sòl privat.  

 

 

Terminis i calendari

 

Els treballs de demolició de les edificacions dins l’àmbit UA-84 Eix Herrera finalitzaran en un termini aproximat de 3 mesos.