Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reunió a tres bandes per refer el planejament urbanístic per a El Corte Inglés

Escoltar

Reunió a tres bandes per refer el planejament urbanístic per a El Corte Inglés

Ajuntament, Generalitat i operador comercial es comprometen a modificar el planejament en el menor temps possible

L’Ajuntament, la Generalitat de Catalunya i representants de l’operador comercial es van reunir ahir al vespre a la seu de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per començar a estudiar les modificacions del planejament urbanístic que poden donar totes les garanties de legalitat a la implantació del Corte Inglés a Mataró.

 

La trobada va tenir lloc després que El Corte Inglés anunciés que ajornava l’inici d’obres del centre comercial previst a la ciutat, arran d’una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·la l’aprovació del Pla de millora urbana de l’illa de Can Fàbregas i de Caralt. L’Ajuntament ha optat per recórrer aquesta sentència davant el Tribunal Suprem, però paral·lelament es refarà el planejament urbanístic.

 

A la reunió d’ahir van assistir l’alcalde, Joan Mora, i la regidora d’Urbanisme, Montserrat Rodríguez, per part de l’Ajuntament; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, i el secretari de Territori i Mobilitat, Francesc Damià Calvet, per part de la Generalitat; i dos representants legals d’El Corte Inglés.

 

L’alcalde, Joan Mora, ha explicat aquest matí que la reunió va ser “molt positiva” i va escenificar “el compromís ferm de totes les parts” per garantir la implantació d’El Corte Inglés a Mataró. “El Corte Inglés continua amb el seu interès màxim per instal·lar-se a la ciutat, pressionant perquè aquestes obres puguin començar el més aviat possible i nosaltres puguem refer el procés urbanístic de la forma més ràpida possible”, ha afegit.

 

Joan Mora s’ha mostrat convençut que el planejament estarà refet “en molts pocs mesos”, de manera que pugui estar resolt “en el primer semestre de 2013”. En aquest sentit, ha explicat que “tota la reformulació que s’hagi de fer des del punt de vista urbanístic es farà amb les tramitacions amb els mínims de temps possible”. “Si ens calen fer plens extraordinaris els farem, si calen comissions d’urbanisme de la pròpia Generalitat extraordinàries es faran, per tal que no es perdi ni un dia des del punt de vista administratiu”, ha afegit l’alcalde.