Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’obre el termini de renovacions de les sol·licituds d’ajuts al lloguer

Escoltar

S’obre el termini de renovacions de les sol·licituds d’ajuts al lloguer

 

La societat municipal Prohabitatge Mataró comença a tramitar les renovacions de les sol·licituds d’ajuts pel pagament del lloguer. La convocatòria no accepta noves sol·licituds i finalitza el proper 30 d’abril.

 

Es tracta d’ajuts per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats. Aquestes prestacions les atorga l’ Agència de l’Habitatge de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i, a Mataró les gestiona Prohabitatge Mataró. 

 

 

Destinataris de les prestacions

 

Aquesta convocatòria va dirigida a les persones que ja estan cobrant les prestacions tramitades en anys anteriors amb resolució favorable i ara han de presentar la renovació per tal de comprovar si continuen complint requisits per rebre l’ajut.

 

Les condicions bàsiques que s’han de complir són les següents:

- Persones físiques residents a Catalunya

- Ser titular del contracte de lloguer de l’habitatge on resideixin amb caràcter habitual i permanent.

- Acreditar uns ingressos de la unitat de convivència no superiors a 2,35 vegades l’IRSC (Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya).

- Tenir domiciliat el pagament del lloguer de l’habitatge pel qual se sol·licita la prestació en alguna entitat de crèdit.

- Tenir domiciliat el cobrament de la prestació en alguna entitat de crèdit.

 

La quantia mensual de la prestació es determina per la diferència entre l’import del lloguer que paga l’arrendatari i l’anomenat lloguer just, amb un import mínim de 20 € i un màxim de 240 €. 

 

 

Presentació i tramitació de sol·licituds

 

El termini per presentar les renovacions finalitza el proper 30 d’abril.

 

La informació sobre les prestacions es pot obtenir a les oficines de Prohabitatge Mataró, a les Oficines d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró, als centres cívics, al web www.mataro.cat o bé trucant al 010.

 

A través del web del Grup PUMSA es poden descarregar tots els impresos necessaris per tramitar la sol·licitud, o bé recollir-los a les oficines de Prohabitatge Mataró.

 

I per a la tramitació i entrega de la documentació, cal dirigir-se a Prohabitatge Mataró,  (c/ Pablo Iglesias, 63, 1a planta, despatx 10).