S’obre el termini de renovacions de les sol·licituds d’ajuts al lloguer

 

La societat municipal Prohabitatge Mataró comença a tramitar les renovacions de les sol·licituds d’ajuts pel pagament del lloguer. La convocatòria no accepta noves sol·licituds i finalitza el proper 30 d’abril.

 

Es tracta d’ajuts per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats. Aquestes prestacions les atorga l’ Agència de l’Habitatge de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i, a Mataró les gestiona Prohabitatge Mataró. 

 

 

Destinataris de les prestacions

 

Aquesta convocatòria va dirigida a les persones que ja estan cobrant les prestacions tramitades en anys anteriors amb resolució favorable i ara han de presentar la renovació per tal de comprovar si continuen complint requisits per rebre l’ajut.

 

Les condicions bàsiques que s’han de complir són les següents:

- Persones físiques residents a Catalunya

- Ser titular del contracte de lloguer de l’habitatge on resideixin amb caràcter habitual i permanent.

- Acreditar uns ingressos de la unitat de convivència no superiors a 2,35 vegades l’IRSC (Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya).

- Tenir domiciliat el pagament del lloguer de l’habitatge pel qual se sol·licita la prestació en alguna entitat de crèdit.

- Tenir domiciliat el cobrament de la prestació en alguna entitat de crèdit.

 

La quantia mensual de la prestació es determina per la diferència entre l’import del lloguer que paga l’arrendatari i l’anomenat lloguer just, amb un import mínim de 20 € i un màxim de 240 €. 

 

 

Presentació i tramitació de sol·licituds

 

El termini per presentar les renovacions finalitza el proper 30 d’abril.

 

La informació sobre les prestacions es pot obtenir a les oficines de Prohabitatge Mataró, a les Oficines d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró, als centres cívics, al web www.mataro.cat o bé trucant al 010.

 

A través del web del Grup PUMSA es poden descarregar tots els impresos necessaris per tramitar la sol·licitud, o bé recollir-los a les oficines de Prohabitatge Mataró.

 

I per a la tramitació i entrega de la documentació, cal dirigir-se a Prohabitatge Mataró,  (c/ Pablo Iglesias, 63, 1a planta, despatx 10).