Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sor Lucía Caram pronunciarà la conferència de la 15a Nit de la Solidaritat

Escoltar

Sor Lucía Caram pronunciarà la conferència de la 15a Nit de la Solidaritat

Tindrà lloc el divendres a les 20 h a la Sala d’actes de Caixa LaietanaLa 15a edició de Nit de la Solidaritat 2012 tindrà lloc a la Sala d’actes de la Fundació Caixa Laietana (carrer de Santa Teresa, 61) el proper divendres 29 de juny. La convidada d’aquesta edició és sor Lucía Caram, monja dominica i premi Memorial Joan XXIII 2009. L’objectiu de l’acte, organitzat pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional, és donar a conèixer els projectes de cooperació al desenvolupament i les activitats de sensibilització que porten a terme al llarg de l’any les entitats.


 

L’acte estarà presidit per l’alcalde, Joan Mora, i s’iniciarà a les 20 h amb la presentació per part del regidor de Participació, Ciutadania i Convivència, Joaquim Fernàndez, de la memòria “Memòria 2011, projectes de cooperació i sensibilització”. A continuació està prevista la intervenció del representant del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional, Josep Nonell, i tot seguit sor Lucía Caram oferirà la conferència “Solidaritat en temps de crisi”.

 

L’acte es clourà amb l’actuació de Genís Mayola i el trio “Clau d’Estel”.

 

 

Sor Lucía Caram

 

Sor Lucía Caram (Tucumán – Argentina, 1966) va estudiar Teologia i és Dominica Contemplativa. Va treballar amb infants pobres i amb prostitutes i va passar 5 anys com a monja de clausura. Però l’any 2002, quan va esclatar la crisi al seu país, no va dubtar en denunciar a la classe política davant les imatges d’infants que patien fam a Tucumán, una de les més desfavorides del país, i va fundar Sos Tucumán.

 

El 1989 va arribar a València i des del 1994 viu al convent dominic de Santa Clara de Manresa. Va continuar lluitant pels pobres, en aquest cas per les primeres víctimes de la crisi econòmica. Ho va fer a través de la Plataforma Ciutadana Solidària de Manresa que amb el temps es va convertir en la Fundació Rosa Oriol i de la qual se’n beneficien unes 3.000 persones.

 

Des de el convent de Manresa tenen una estreta comunicació amb el Projecte MOSAIC de salut mental, ja que varen cedir la meitat de l’edifici del convent per acollir el Centre de Salut Mental.

 

Participa en un espai setmanal de ràdio “Punt de Trobada” a la Cadena SER i al programa “El torn” de la televisió del Canal Taronja.

 

Va rebre el Memorial Joan XXIII per la Pau 2009.

 

 

Llegums i oli com a símbol de solidaritat

 

Amb l’objectiu de sumar esforços per afrontar l’actual conjuntura socioeconòmica, i com s’ha anat fent en les últimes edicions, es demana als assistents a la Nit de la Solidaritat que portin 1 quilo de llegum o 1 litre d’oli per donar suport a la campanya “1 Kg d’aliments per a la Solidaritat” que es destinaran a Càritas Interparroquial de Mataró per tal d’atendre les necessitats bàsiques d’alimentació dels més desafavorits.

 

 

“Juny Solidari”

 

La Nit de la Solidaritat forma part del “Juny Solidari”. Al llarg de tot el mes de juny, Mataró ha programat tot un seguit d’activitats solidàries que han volgut promocionar la solidaritat com un valor que enriqueix i enforteix les persones i alhora ajuda a generar un futur millor per a Mataró sobretot en l’actual context econòmic.

 

Durant tot el mes hi ha hagut conferències, concerts, un taller de castells, esport, caminades i una taula rodona, entre d’altres. Activitats adreçades a diferents públics amb l’objectiu de reflexionar sobre la solidaritat des de totes les seves vessants.

 

Dissabte 30 de juny tindrà lloc la IV Mostra d’entitats de Mataró que estarà instal·lada a la plaça de Santa Anna d’11 a 21 h, i hi haurà actuacions, concerts i tallers per a totes les edats. Hi participaran més de 80 entitats de voluntariat.

 

Emmarcada en aquesta iniciativa, el diumenge 1 de juliol a les 12 h al passeig de Cristòfor Taltabull i Balaguer, les associacions Justícia i Pau del Maresme i Al Ouahda organitzen la plantada d’una olivera al Racó de la pau amb motiu de la Jornada Mundial de la Pau que des de fa dos anys organitzen aquestes dues entitats.