Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Suport unànime dels grups municipals als afectats per les inundacions a Múrcia i Andalusia

Escoltar

Suport unànime dels grups municipals als afectats per les inundacions a Múrcia i Andalusia

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir, 4 d’octubre, una resolució en suport als afectats per les inundacions de la setmana passada a Múrcia i Andalusia, que van causar 10 morts i 2 desapareguts. La proposta l’havien presentat tots els grups de manera conjunta i va er aprovada per unanimitat.

 

El text íntegre de l’acord és el següent:

 

“El temporal de pluges al sud de la Península dissabte passat va deixa un tràgic rastre de víctimes mortals a Múrcia i Andalusia.

 

Cinc dels morts han estat a Múrcia i cinc més a Andalusia, i entre ells hi ha una nena de nou anys. Les fortes pluges han obligat a evacuar milers de persones de diferents localitats. A més, es busca dues persones desaparegudes, un home a la zona de la vall de Guadalhorce, a Álora (Màlaga),i una dona de la zona de Puebla Laguna, a Vera (Almeria). Les primeres dades donaven més de 8.000 persones afectades pels aiguats en tot el litoral mediterrani sud. Algunes d’aquestes localitats, a més, tenen un fort lligam amb la nostra ciutat donat que són molts els mataronins i mataronines provinents o ells o les seves famílies de poblacions com Lorca, Villanueva del Trabuco o Sierra de Yeguas. A més a més en el cas de Lorca fa poc més d’un any va patir un fort terratrèmol del qual encara no s’ha recuperat.

 

Les pluges torrencials han causat importants destrosses, entre les quals hi ha l’enfonsament de dos ponts a l’A-7 i l’AP-7. La xarxa ferroviària es va veure afectada també per l’acumulació d’aigua en els trams Osuna-Pedrera (Sevilla), Archidona-Salines (Màlaga) i a Bobadilla (Màlaga).

 

Davant d’aquesta situació, en alguns casos els afectats encara no s’havien refet del fort terratrèmol del 2011, l’Ajuntament de Mataró pren els següents,

 

ACORDS:

 

Primer.- Expressar el seu suport a totes les persones afectades, molt especialment a les famílies de les víctimes.

 

Segon.- Fer arribar aquest suport a les autoritats de les poblacions més afectades, així com a les entitats de la ciutat que agrupen persones amb arrels en els territoris afectats”.