Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tornen a casa la majoria de les famílies desallotjades a causa de l’ensorrament de la casa del carrer de Sant Antoni

Escoltar

Tornen a casa la majoria de les famílies desallotjades a causa de l’ensorrament de la casa del carrer de Sant Antoni

La familia recupera intacta d’entre les runes una Mare de Déu del Carme

 


L’Ajuntament continua treballant per garantir la seguretat dels veïns afectats per l’ensorrament de la casa número 36 del cèntric carrer de Sant Antoni, que continua tallat a la circulació.

 

Aquest matí s’ha autoritzat als veïns de la finca número 35 a tornar a casa seva i durant el cap de setmana han pogut tornar els inquilins de la pensió situada al número 37, de manera que la majoria de les persones que van ser desallotjades la setmana passada han pogut retornar als seus domicilis. Per motius de seguretat i higiene, el bar situat al número 37 romandrà tancat al públic mentre durin les tasques de desenrunament de l’edifici esforndrat, que està situat just al davant.

 

A banda dels propietaris de la finca ensorrada, l’Ajuntament s’ha compromès a trobar l’allotjament més adequat per a les 4 famílies que continuaran desallotjades mentre durin els treballs a la zona (3 de la finca núm.34 i 1 de la 32).

 

 

Continuen els treballs per garantir la seguretat

 

Aquest matí l’Ajuntament està acabant els treballs d’estintolament de la casa número 34, en la qual s’ha construït una estructura interior que podria suplir les funcions de la paret mitgera en cas que aquesta es veiés perjudicada a conseqüència de les obres de desenrunament de la finca número 36.

 

Davant les previsions metereològiques que anuncien pluges per demà, una de les prioritats del dia d’avui és cobrir amb lones tant les runes com la mitgera d’aquesta casa que ha quedat al descobert per tal d’evitar que el possible increment de pes agreugi la situació.

 

Paral·lelament, els tècnics han revisat i estan reajustant l’estintolament existent a les obres de la finca número 40.

 

Aquestes són les principals decisions preses en la reunió que se celebra cada matí arran de l’accident succeït dimarts 27 de març, que va fer activar el Pla Bàsic d’Emergències Municipal.

 

L’alcalde, Joan Mora, ha dit que els esforços se centren en estabilitzar la zona per poder procedir al desenrunat en òptimes condicions, tasques i despeses que està assumint subsidiràriament l’Ajuntament a l’espera que hi hagi acord entre les companyies asseguradores i se sàpiguen les causes de l’accident. Precisament avui començaran a realitzar-se els informes pericials corresponents.

 

 

Recuperació d’una Mare de Déu del Carme

 

Ahir al vespre va poder ser recuperada de l’habitatge sinistrat la setmana passada una escultura de més d’un metre d’alçada de la Mare de Déu del Carme, que estava situada dins una petita capella particular que hi havia a la primera planta de la casa particular. Curiosament, la capella havia quedat dempeus després de l’ensorrament i es podia apreciar des del carrer de Sant Antoni.

 

Atès l’interès manifestat per la família per recuperar la imatge, l’Ajuntament va facilitar ahir a un familiar l’accés a l’indret a través d’una grua-cistella.

 

La  figura de la Verge amb el Nen, que està en bon estat de conservació, havia participat antigament en la tradicional processó marinera del Carme, que se celebra el 16 de juliol.  

 

La família també ha pogut recuperar algunes de les peces d’un pessebre que també havien quedat entre les runes.