Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot preparat perquè l’alcalde faci la Crida a la Festa Major

Escoltar

Tot preparat perquè l’alcalde faci la Crida a la Festa Major

Les comparses institucionals sortiran a les 19.45 hores en direcció a l’Ajuntament des de diversos indrets del centreAvui, a les 19.45 h, un coet volador donarà la sortida a les comparses institucionals, que des de diversos punts del centre històric es dirigiran a l’Ajuntament per escoltar la Crida a la Festa Major que farà l’alcalde, Joan Mora, des del balcó de la Casa Gran.
La Momerota, la Momeroteta i els seus grallers sortiran des de la plaça de la Peixateria; el Drac, el Dragalió, els seus músics i els seus tabalers des del carrer d’en Pujol; les Diablesses i els Tabalers do Maresme aniran des del carrer de Sant Josep; la Família Robafaves i els Nans, acompanyats dels flabiolaires, iniciaran el seu recorregut cap a l’Ajuntament des de la confluència de La Riera amb el carrer de Bonaire. S’afegirà també al seguici la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme, que baixarà per la Riera des del carrer Nou. Mentrestant, l’Àliga i els seus músics, els Ministrils, els esperaran a tots a l’Ajuntament.

 

Arribats a la Casa Gran, l’alcalde farà el seu discurs convidant tothom a gaudir de Les Santes, la Festa Major en honor a les patrones de la ciutat, Santa Juliana i Santa Semproniana. Acte seguit, una traca de petards donarà pas a l’inici dels balls de les diferents figures i a la conseqüent Dormida, un acte que representa que els gegants i capgrossos entren a reposar a l’Ajuntament fins al proper acte on els hi toqui actuar.

 

Les comparses actuaran, amb els seus balls i músiques pròpies, en el següent ordre:

 

Banda de l’Agrupació Musical del Maresme

Rumbeta dels Nans

Balls dels Nans

Salt de les Diablesses

Ball de la Momeroteta

Ball de la Momerota

Ball del Dragalió

Ball del Drac (es dóna permís als infants del públic per accedir a l’espai dels balls)

Ball de l’Àliga

Ball de Petits

Ball de Quatre

Dormida de la Toneta i en Maneló

Ball de Grossos

Dormida de la Geganta

Balls d’en Robafaves

Dormida d’en Robafaves

 

 

Seguiment de la Crida

 

La Crida es podrà seguir al carrer a través d’una pantalla gegant instal·lada a la plaça de l’Ajuntament.Els mitjans de comunicació públics també fan un seguiment especial de l’esdeveniment i La Crida podrà seguir en directe per Mataró Ràdio (89,3 FM) i per m1tv, que fan una edició conjunta, i a través del web oficial www.lessantes.cat.

  

 

Desvetllament bellugós i Vaparir tour

 

La Nit Boja de les Santes començarà a les 23.30 hores en dos punts de la ciutat.

 

Davant de l’Ajuntament començarà el tradicional Desvetllament bellugós, una cercavila de la Família Robafaves amenitzada per la música del popular Bequetero que farà baixar els assistents per la Riera fins a la plaça de Santa Anna comptant fins a 15.

 

Al passeig del Callao hi haurà l’acte alternatiu incorporat enguany al programa amb la intenció de desmassificar el Desvetllament: l’espectacle Vaparir Tour de Ràdio Flaixbac, amb vídeos punxats pels populars locutors Andreu Presas i Roger Carandell, música “remember” i pirotècnia.

 

A la 1.30 de la matinada comença davant l’Ajuntament l’Escapada a negra nit, el correfoc de Les Santes, i quan s’acabi, tindrà lloc la Pujada tabalada fins al Parc Central, on tindrà lloc la Ruixada, una gran discoteca a l’aire lliure sota aspersors que remullen els assistents amb aigua provinent de la piscina municipal.