Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tres dones posen en marxa una iniciativa innovadora de mercats monogràfics i alternatius a la nau Minguell

Escoltar

Tres dones posen en marxa una iniciativa innovadora de mercats monogràfics i alternatius a la nau Minguell

SerieB Market obrirà divendres i està inspirat en mercats londinencs

Aquest divendres, 2 de març, obrirà al públic al centre de la ciutat una iniciativa innovadora destinada a comercialitzar en proximitat la producció local en petita escala, tant alimentària com artística o artesanal.


 

Una associació formada per tres dones emprenedores posa en marxa a l’equipament de titularitat privada de la nau Minguell, situat al carrer de Pascual Madoz, núm 10, un “mercat de mercats”, és a dir, un espai on es programaran diferents tipus de mercats on els productors, artesans i artistes locals podran posar a la venda els seus productes de manera regular.

 

L’activitat d’exposició i venda s’organitzarà amb forma de mercats setmanals. N'hi haurà d'art i disseny, d'alimentació biològica i artesana, i de productes de segona mà. De moment, qualsevol persona que vulgui muntar una parada en alguna de les tres tipologies de mercat, cal que s’inscrigui a través del seu web.

 

L’activitat comercial es complementarà amb diferents propostes culturals: des d’un taller de reciclatge o de teatre, a la presentació d’un llibre, passant per una desfilada de moda.

 

La iniciativa es diu SerieB Market i s’inspira en alguns mercats europeus, principalment londinencs, destinats a la brocanteria, l’artesania o la roba de segona mà.

 

El projecte compta amb el suport de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), que el considera una iniciativa innovadora que pot estimular l’activitat econòmica, promovent la producció i comercialització de productes de la terra, l’artesania local i la sostenibilitat.

 

El regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey, ha acompanyat aquest matí a les impulsores de la iniciativa, Ainoa Guilera, Olivia Civil i Miwa, en la roda de premsa de presentació de SerieB Market, que s’inaugurarà divendres a les 17.30 hores, amb 22 paradistes, música en directe i dos tallers complementaris.

   



Situació i periodicitat

 

SerieB Market té la seu a la planta baixa de l’edifici de titularitat privada de la nau Minguell, una antiga fàbrica tèxtil del segle XIX, que està situada al centre de la ciutat. La nau Minguell va quedar dividida en dos edificis quan es va obrir el carrer de Pascual Madoz, un d’ells és l’equipament públic rehabilitat per PUMSA l’any 2010 com a espai del Tecnocampus destinat a la producció artística i audiovisual. Just al davant va quedar l’altra tros de la nau, que està sense rehabilitar.

 

SerieB Market ha llogat la planta baixa i ha fet obres de condicionament per encabir els mercats i donar serveis als usuaris.

 

De moment, el mercat de mercats estarà obert divendres i dissabtes, i a mesura que es vagi consolidant la seva implantació, s’aniran ampliant els horaris.





Afavorir la producció independent i sostenible

 

SerieB Market vol ser un espai que afavoreixi la creació i la producció a petita escala, independent, sostenible i fora del circuit comercial establert, però amb unes arrels ben vives, en una àrea geogràfica on els mercats han estat les formes tradicionals i majoritàries d'intercanvi i comerç durant molts segles.

 

SèrieB Market serà un escenari de comercialització i difusió, on petits productors, artistes i artesans es fan ben visibles al públic. És un punt de trobada i d'intercanvi, on poder compartir idees i propostes, contribuint a generar altres formes de relació social i cultural, activant les xarxes necessàries per propiciar l’intercanvi professional, artístic i multidisciplinar.

 

 

Tres dones emprenedores

 

SerieB Market és una associació impulsada per un equip de tres dones que viuen al Maresme: la Miwa, l’Olivia i l’Ainoa. La motivació per crear SerieB Market sorgeix del seu convenciment que cal un canvi a les tendències de consum i que les microempreses arrelades en el territori tenen molt de camí a recórrer. Per això, la seva iniciativa es basa en la producció i el consum locals, responsables i propers com a alternativa econòmica i social a Mataró i El Maresme.

 

La llavor de la idea parteix de la Miwa, una artista japonesa que treballa amb escultures de ferro, que va voler traslladar a Catalunya un model de mercat diferent i que funciona molt bé a Londres, on ella hi va viure uns anys.