Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un exalumne del TecnoCampus impulsa un projecte educatiu per escolaritzar nens i joves al Senegal

Escoltar

Un exalumne del TecnoCampus impulsa un projecte educatiu per escolaritzar nens i joves al Senegal

El TecnoCampus hi donarà suport amb la cessió de material que s’hagi de renovar

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme va signar ahir un conveni de col·laboració amb el Lycée Complex Escolaire Khabilaria del Senegal, fundat per Boulaye Savane, exalumne de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMT), un dels centres universitaris del TecnoCampus. L’acord contempla entre altres aspectes la cessió de material que s’hagi de renovar per part del TecnoCampus, la difusió de les activitats del Lycée o el fet que estudiants i professors universitaris facin activitats de suport al centre.

 

El Lycée Complex Escolaire Khabilaria dóna cabuda a prop de 300 nois i joves del Senegal exclosos del sistema educatiu, per tal de donar-los una segona oportunitat. “La precarietat del sistema fa que els repetidors en quedin exclosos, amb el risc d’exclusió social que implica”, explica Boulaye Savane, que va estudiar Enginyeria Telemàtica a la l’EUPMT entre els anys 2005 i 2009. Acabats els estudis, va tornar al seu país. Donar oportunitats als nens i joves, explica, és també una fórmula per millorar la situació del país i evitar que emigrin. El Lycée Complex Escolaire Khabilaria té la seu a la ciutat de Tambacounda, al sud del Senegal.

 

El president de la Fundació TecnoCampus i regidor de Promoció Econòmica i Innovació de Mataró, Miquel Rey, assenyala que “accions solidàries com aquestes són molt positives perquè ens ajuden a comprendre quina realitat tenen alguns països com el Senegal”. Rey va elogiar la iniciativa de Boulaye Savane, que amb el centre que ha creat facilita que nens i joves reprenguin l’ensenyament bàsic i rebin formació específica que els pot ajudar a trobar feina o bé a reinserir-se en el sistema educatiu. Savane va agrair la predisposició del TecnoCampus a col·laborar en el projecte, i va destacar valors, com el desig d’emprendre, apresos durant els seus estudis.