Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una Nit Boja sense incidències remarcables i amb menys vidre al carrer

Escoltar

Una Nit Boja sense incidències remarcables i amb menys vidre al carrer

Aproximadament entre 7.000 i 8.000 persones a la Nit Boja i 5.000 al Vaparir Tour

Mataró ha celebrat aquesta passada nit i matinada, de dimecres 25 a dijous 26, la Nit Boja de les Santes, que encadena alguns dels actes més esperats de la Festa Major. Es calcula que la Nit Boja va congregar entre 7.000 i 8.000 persones entre els diferents actes des del Desvetllament a La Ruixada, i es va copsar menys massificació que anys anteriors, quan havia reunit més de 10.000 persones.

 

La Nit Boja va començar a les 23.30 h davant de l’Ajuntament, el tradicional Desvetllament bellugós, una cercavila de la Família Robafaves amenitzada per la música del popular Bequetero a càrrec de la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme. Com és tradició, els assistents van acompanyar els gegants tot baixant per la Riera a la gatzoneta i comptant fins a 15.

 

Arribats a la plaça de Santa Anna, va tenir lloc la Convidada de la Família Robafaves, amb vi i galetes i amenitzada pel grup mataroní La Coixinera. I, al voltant de l’una de la matinada, tots de retorn cap a l’Ajuntament.

 

A l’1.30 h els gegants van passar el testimoni a les figures de foc per començar davant l’Ajuntament l’Escapada a negra nit, el correfoc de Les Santes. La Momerota, el Drac i les Diablesses de Mataró van estar acompanyats en la seva cursa nocturna per l’Associació Colla del Basilisc, els Diables i Diablons de Mataró, els Diables de la Riera de Rubí, els Diables de Reus, la colla de Diables Mansuets del Foc de Vilassar de Mar, la Víbria de Poble Nou i el Camell de Molins de Rei.

 

Després de la pluja de foc va venir la Pujada Tabalada. El públic va enfilar Riera amunt fins al Parc Central a ritme de percussió amb els Tabalers del Drac, els Tabalers de la Momerota i els Tabalers do Maresme. I com a colofó, la Ruixada, una gran discoteca a l’aire lliure sota aspersors que remullen els assistents amb aigua provinent de la piscina municipal.

 

 

Festa arran de mar

 

L’acte alternatiu programat aquest any al passeig del Callao amb la intenció de desmassificar el Desvetllament també va ser un èxit de públic. L’espectacle Vaparir Tour de Ràdio Flaixbac va congregar prop de 5.000 persones.

 

L’acte va comptar amb vídeos punxats pels populars locutors Andreu Presas i Roger Carandell, així com música “remember”.

 

 

Nit amb menys vidre i sense incidències remarcables

 

La nit més esbojarrada de l’any va concloure sense incidències remarcables. Durant la Nit Boja, la Creu Roja coordinada pel Servei de Protecció Civil de l’Ajuntament va fer 96 assistències, la majoria per efectes de l’excés d’alcohol, contusions i petites cremades. Quatre persones van ser ateses a l’Hospital de Mataró. L’any passat, durant la Nit Boja es van produir 115 assistències.

 

Durant la celebració del Vaparir Tour es van produir 23 assistències amb 3 persones ateses a l’Hospital de Mataró.

 

Una menor presència de gots i ampolles de vidre ha propiciat el descens de les assistències per talls. L’Ajuntament i la Colla dels Gegants i Nans de Mataró han coordinat en els darrers mesos diferents mesures per aconseguir unes Santes més segures, fent especial atenció a la reducció de l’ús del vidre. L’escombrada amb màquina de La Riera que es va fer aquesta matinada després del Desvetllament Bellugós també va permetre retirar els gots i ampolles que hi havia al carrer.