Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una olivera simbolitza la pau entre persones, pobles i religions

Escoltar

Una olivera simbolitza la pau entre persones, pobles i religions

L’alcalde planta una olivera al Parc Central com a signe de pau i germanor



L’alcalde, Joan Mora, acompanyat del regidor de Participació, Ciutadania i Convivència, Joaquim Fernàndez, va assistir el passat diumenge 1 de juliol a la plantada d’una olivera al Racó de la Pau, amb motiu de la Jornada Mundial de la Pau, organitzada per les associacions Justícia i Pau del Maresme i Al Ouahda. L’acte formava part del “Juny Solidari”.


 

Aquest acte, fruit de les relacions que mantenen ambdues entitats des de l’any 2001, va voler simbolitzar amb la plantada de l’olivera un signe de pau i germanor entre tots els mataronins sense distinció de les seves creences i cultures diferents.

 

Va donar la benvinguda a l’acte la presidenta de Justícia i Pau, M. Dolors Fernández, i després de llegir el discurs de Martin Luther King quan va rebre el Nobel de la Pau l’any 1964, va ressaltar “que viure la Pau és creure que el bé comú està per sobre el bé particular” i tot seguit va lliurar l’olivera a l’alcalde, com a símbol de la pau entre les persones, els pobles i les religions. Tot seguit, Soraya el Farhi i Xavier Manté van llegir la relació entre l’entitat cristiana Justícia i Pau del Maresme i l’Associació Cultural Musulmana Al Ouahda; i va seguir el parlament del portaveu d’Al Ouahda, Muad Ayadi, que va manifestar que “Mataró ha estat sempre sinònim de pluralitat, d’acollida i d'integració i volem doncs que aquest racó en sigui testimoni per a les futures generacions”.

 

La plantada de l’olivera va anar a càrrec de l’alcalde; el president de l’Associació Al Ouahda, Jamal Ressae, i Soraya el Farhi en representació de les dones de l’associació; la presidenta de Justícia i Pau, M. Dolors Fernández, i el seu vicepresident, Xavier Manté.

 

L’arbre es va plantar al passeig de Cristòfor Taltabull i Balaguer situat al Nou Parc Central i s’hi va col·locar un rètol amb la llegenda “Racó de la Pau” escrit en català i àrab.

 

Va cloure l’acte l’alcalde que va recordar que moltes guerres han estat promogudes per les religions i la seva politització i va remarcar que no s’ha d’imposar una religió sobre una altra.

 

La Coral Primavera per la Pau i el cor de nenes de l’Associació Al Ouahda van posar el punt i final a l’acte amb cançons en català i àrab. A l’acte hi van assistir unes 300 persones.

 

L’acte va comptar amb la col·laboració de diferents entitats: Associació Amics del bisbe Joan Godayol, Acció Catòlica Obrera, Càritas Interparroquial de Mataró, Coral Primavera per la Pau, Creu Roja de Mataró, Comunitat de les germanes Concepcionistes. Forjadores de la Vida, Fundació Grup Tercer Món Mataró i el suport de l’Ajuntament de Mataró.