Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una quinzena de caps i comandaments de Policies Locals parlen a Mataró del futur del sistema de seguretat pública

Escoltar

Una quinzena de caps i comandaments de Policies Locals parlen a Mataró del futur del sistema de seguretat pública

Reunió de treball de l’Associació de Caps i Comandaments de les Policies Locals de Catalunya

Una quinzena de caps i comandaments de diferents Policies Locals de Catalunya han participat aquest matí a Mataró en una reunió de treball de l’Associació de Caps i Comandaments de les Policies Locals de Catalunya (ACCPOLC). La reunió ha estat preparatòria del Congrés de l’entitat, previst per al 30 de novembre.


La trobada s’ha celebrat a l’edifici de Via Pública de l’Ajuntament de Mataró (pl. Granollers, 11). La regidora de Via Pública, Núria Calpe, ha donat la benvinguda als participants, als quals ha encoratjat a treballar per millorar els procediments que intervenen en el sistema de seguretat pública i ha recordat que “la policia és la cara visible dels ajuntaments” per als ciutadans.


L’ACCPOLC és l’associació professional de caps policials més veterana d’Espanya. Un dels temes tractats avui, i que l’associació debatrà durant el Congrés, ha estat l’actual sistema de seguretat pública i què hauria d’incloure la propera llei que el regulés.


En aquest sentit, Josep Palousié, cap de la Policia Local de Girona i president de l’ACCPOLC, ha insistit en la necessitat que la legislació avanci per “unificar esforços” de les diferents policies que intervenen en el territori, de manera que es doni un millor servei a la població i s’acabi amb la sensació que hi ha “diferents cossos funcionant en paral·lel”. “Unificar, no cossos, però si procediments, disciplines, redundarà en el bé ciutadà”, ha indicat.


 


 



 


Palousié ha destacat que Mataró, igual que Girona, fomenta des de fa anys la col•laboració entre cossos, per exemple amb patrulles mixtes de Policia Local i Mossos per determinats serveis. Així mateix, ha recordat que Mataró és una de les poques policies de Catalunya que disposa de Pla Local de Seguretat. Un Pla que, segons Núria Calpe, “cal renovar per canviar metodologies de treball”, tenint en compte que davant l’actual situació econòmica és moment “d’unificar i optimitzar recursos”.