Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Unes 50 persones participen a una jornada tècnica sobre l’adaptació d’habitatges per a gent gran i discapacitats

Escoltar

Unes 50 persones participen a una jornada tècnica sobre l’adaptació d’habitatges per a gent gran i discapacitats

La sessió formativa l’organitzava l’IMPEM a la seu del Col•legi d’Aparelladors

El president de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Miquel Rey, ha presidit aquest matí l’acte d’obertura de la Jornada tècnica sobre adaptació d’habitatges per a gent gran i discapacitats que ha tingut lloc a la seu que el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona té a Mataró.


 

En l’acte d’obertura han participat també Alejo Trullàs, coordinador de l’Área de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de la Diputació de Barcelona, i Antoni Floriach, delegat del Maresme del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona.

 

La jornada, organitzada pel Servei d’Ocupació de l’IMPEM i en la qual han participat unes 50 persones, tenia per objectiu sensibilitzar als professionals i a les empreses sobre les necessitats d’adaptació dels habitatges per gent gran i persones amb dependències.

 

De fet, la jornada complimentava el curs de “Tècnic/a en adaptació i rehabilitació d’habitatges per a persones amb dependència”,  que imparteix l’IMPEM i estava especialment adreçada a professionals i empreses del sector de la construcció, infraestructures, rehabilitació i adaptació d’habitatges, a responsables i personal tècnic de les administracions, als professionals del camp social i sanitari que treballen amb persones amb dependència, i a les institucions públiques i privades, i entitats del sector sociosanitari.

 

En l’organització de la jornada han col·laborat el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona, el Gremi de Constructors i Promotors d’obres de Mataró i el Maresme, el Gremi d’Instal·ladors del Maresme, la Subsecció de Gestió de Recursos per a la Dependència del Servei d'Acció Social de la Diputació de Barcelona, l’Associació per la Vida Independent o l’arquitecte Xavier Garcia-Milà del despatx Arquitectura i Accessibilitat, entre d’altres.

 

 

El projecte ILOQUID

 

El Servei d’Ocupació participa des de fa anys de forma activa en el projecte ILOQUID, una iniciativa promoguda i cofinançada per la Diputació de Barcelona i subvencionada pel Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas amb recursos del Fons Social Europeu, que té per objectiu el treball en el sector d’atenció a les persones. I és en aquest context que es va detectar com un sector potencial per a la generació d’ocupació l’arranjament dels habitatges de les persones grans i de les persones amb discapacitat que es troben amb series dificultats en el dia a dia en la seva llar. Donat el progressiu envelliment de la població i altres factors sociosanitaris, es presenten noves oportunitats per a les empreses i professionals del sector que vulguin especialitzar-se en aquest àmbit de treball.

 

D’aquí que el Servei d’Ocupació de l’IMPEM imparteixi el curs de Tècnic en adaptació i rehabilitació d’habitatges per a persones amb dependència i hagi programat la jornada celebrada aquest matí.