Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Zona Intrusa 5 surt al carrer amb 8 cartells de pel·lícules realitzats per alumnes de secundària

Escoltar

Zona Intrusa 5 surt al carrer amb 8 cartells de pel·lícules realitzats per alumnes de secundària

Tots els treballs es recopilaran en un fanzine que es presentarà el 21 d’abril

Zona intrusa 5: Performing the body (l’exposició) és la fase final d’aquest projecte educatiu i pedagògic organitzat per l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) i comissariat pel col·lectiu artístic Les Salonnières, que pretén acostar l’art contemporani als alumnes de secundària i batxillerat de Mataró. Del dia 27 de març al 2 de maig es podran veure en diferents punts de la ciutat el resultat d’aquest treball en forma de vuit cartells diferents de pel·lícules distribuïts en 39 suports.


 

Zona Intrusa és un projecte a tres bandes (art /educació / territori) que va anar itinerant a set centres de secundària de la ciutat durant dos mesos, des del setembre al novembre del 2011. El tema d’aquesta edició ha estat la imatge, la percepció que tenen els altres de la pròpia imatge i la visió que en té un mateix. Les Salonnières han treballat el tema amb més de 600 alumnes a través del debat, l’observació i el retrat, prenent com a referents artistes de l’estil deVanesa Beecroft, Rineke Dijkstra Cindy Sherman, entre d’altres. Els cartells exposats són el resultat del treball de la itinerància.

 

La diferència d’enguany respecte a les anteriors edicions de Zona Intrusa és que el procés no acaba amb una exposició col·lectiva a l’Espai F, sinó que el resultat final s’exposa a l’espai públic mostrant a diferents punts de la ciutat les imatges de vuit cartells diferents que s’han treballat als centres educatius. La segona part de la visualització del treball final és l’edició d’un fanzine que es distribuirà per tots els centres participants i espais expositius i culturals de la ciutat. El dia 21 d’abril es farà la presentació oficial del fanzine amb la participació de Les Salonnières i dels alumnes que vulguin participar.

 

Els centres que han participat al Zona Intrusa 5 són l’escola Pia Santa Anna, Freta, GEM i els instituts Thos i Codina, Pla d’en Boet, Alexandre Satorras i Miquel Biada.