Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró destina 60.000 € per subvencionar el rebut de l’aigua a les famílies més desafavorides

Escoltar

Aigües de Mataró destina 60.000 € per subvencionar el rebut de l’aigua a les famílies més desafavorides

La companyia gairebé duplica el fons per al 2013, que gestiona Benestar Social

La companyia municipal Aigües de Mataró ha ampliat de 35.000 € a 60.000 € el fons social que preveu destinar aquest any per subvencionar el rebut de l’aigua a les famílies de la ciutat més desafavorides i perjudicades per la crisi. La decisió la va prendre el Consell d’administració de la companyia el passat dijous 16 de maig.

 

Aigües de Mataró va posar en marxa al 2012 aquest fons social amb l’objectiu de compensar el greuge que suposava l’increment del rebut de l’aigua als ciutadans més perjudicats per les circumstàncies econòmiques. L’any passat s’hi van destinar 16.000 €, i per a aquest any estava previst doblar la quantitat fins arribar als 35.000 €.

 

Els ajuts compromesos a les famílies fins al mes d’abril ja superaven els 21.800 € de despesa, amb els quals s’ha fet front a 323 factures. Aquest fet ha posat de manifest la necessitat d’ampliar el fons fins a un màxim de 60.000 €. Es preveu que durant el 2013 es podran subvencionar més de 900 factures de prop de 700 unitats familiars.

 

 

Criteris establerts per Serveis Socials

 

Els ajuts del fons creat per Aigües de Mataró són gestionats per Serveis Socials de l’Ajuntament. Per decidir quines famílies s’hi poden acollir i de quina manera s’atorguen els ajuts s’apliquen els criteris fixats al Reglament municipal de prestacions econòmiques d’urgència social, que va entrar en vigor al gener passat.

 

Com a criteri general se subvencionen rebuts per un import no superior a 200 €/anuals, excepte en casos molt excepcionals i justificats.