Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró renova les xarxes d’aigua potable i del clavegueram del carrer de Sant Valentí

Escoltar

Aigües de Mataró renova les xarxes d’aigua potable i del clavegueram del carrer de Sant Valentí

Amb motiu de l’obra, un tram del Camí Ral estarà tallat durant 3 setmanes

Aigües de Mataró inicia aquesta setmana les obres de renovació de les xarxes d’aigua potable i clavegueram del carrer de Sant Valentí seguint els criteris dels seus respectius Plans Directors, que prioritzen les actuacions més urgents.

 

En aquest cas, a la xarxa de clavegueram existent al carrer de Sant Valentí s’han fet diverses reparacions amb anterioritat, i es considera adient renovar ambdues xarxes amb aquesta actuació.

 

Pel que fa a la xarxa d’abastament d’aigua potable, es substituiran les canonades actuals de fibrociment per altres de polietilè, dins del Pla de Renovació previst pel Pla Director de l’Aigua de Mataró (PDAM 2011-2025). També es duran a terme els treballs contemplats per aquest carrer al Pla de Sectorització, que preveu la divisió de la xarxa d’abastament en subsectors i indica les principals artèries d’aquests per assegurar-ne el correcte funcionament hidràulic.

 

En concret, s’instal·laran prop de 225 m lineals de tubs de polietilè de diferents diàmetres (de 90 mm fins a 200 mm) que substituiran les antigues canonades de fibrociment.

 

En l’obra de la xarxa de clavegueram, es preveu la utilització d’uns 362 m lineals de tubs de PVC de diferents tipus i diàmetres (principalment de 500 mm a 800 mm). A més, es renovarà un tram del carrer de Sant Cugat on la claveguera està a contrapendent.

 

L’actuació té una durada aproximada de 14 setmanes. L’obra civil ha estat adjudicada a l’empresa Garcia Cano e Hijos, SA per un import de 446.876,16 € (IVA inclòs) i l’obra mecànica la porta a terme la mateixa companyia.

  

 

Afectacions al trànsit

 

Amb motiu de les obres quedarà afectada la circulació dels carrers de Sant Cugat, Javier Castaños, Llauder, Pasadena, Camí Ral i Sant Valentí.


 

L’obra s’inicia a la cruïlla amb el Camí Ral. Per aquest motiu, el tram del Camí Ral entre la Porta Laietana i la ronda de Josep Irla estarà tallat al trànsit durant 3 setmanes. Mentre duri aquesta afectació, al carrer de Joan B. Balançó i Boter s’hi haurà d’accedir des del carrer de Casto Méndez Núñez. Pel que fa al Mataró Bus, el tall afecta a dues línies de transport urbà. La línia 4 anul·la les parades de Porta Laietana-TecnoCampus i Sant Valentí, i para provisionalment a President Macià (L1). La línia 8 anul·la també la parada Porta Laietana-TecnoCampus i fa parada provisional a Sant Valentí i President Macià (L2).