Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de les escoles Àngela Bransuela i Josep Manuel Peramàs aprenen a emprendre

Escoltar

Alumnes de les escoles Àngela Bransuela i Josep Manuel Peramàs aprenen a emprendre

Ho fan a través d’un treball real: la creació d’una cooperativaEl regidor d’Ensenyament, Pere Galbany, i el president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, han assistit avui a l’acte de cloenda del projecte “Cultura emprenedora a l’Escola” en el qual hi han participat alumnes de 5è i 6è de les escoles Àngela Bransuela i Josep Manuel Peramàs. L’acte ha tingut lloc a la Sala d’actes de la Biblioteca Antoni Comas a les 10 h.
Aquesta iniciativa ha estat impulsada per les Àrees de Desenvolupament Econòmic i Ocupació i de Coneixement i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona, i a Mataró s’ha portat a terme gràcies al suport de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i la Direcció d’Ensenyament.
El projecte “Cultura emprenedora a l’Escola” treballa amb uns continguts que s’articulen a partir d’un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes, la venda en una fira o mercat local i la sol•licitud d’un microcrèdit. Aquest treball pràctic facilita l'adquisició de les competències bàsiques: autonomia i iniciativa personal (Esperit Emprenedor), aprendre a aprendre, competència social i ciutadana, competència lingüística, competència matemàtica, tractament de la informació i competència digital, competència cultural i artística i competència en el coneixement i la interacció amb el món físic.
Una altra de les qüestions desenvolupades ha estat la responsabilitat social. Com en totes les cooperatives s’ha triat una entitat social a qui destinar el 10 % del beneficis obtinguts de la venda de productes.
En aquest sentit, l’alumnat ha buscat diferents entitats sense ànim de lucre, valorant i debatent la importància de la tasca que s’hi desenvolupa. Així, les quatre cooperatives creades han entregat el 10 % dels beneficis obtinguts a les entitats seleccionades: de l’escola Àngela Bransuela, la cooperativa CREASMABY ha triat a l’Associació de Familiars Malalts d’Alzheimer del Maresme i COOPEX ha triat Maresme Oncològic. De l’escola Josep Manuel Peramàs COOPERAMÀS ha escollit l’entitat Dentistas Sobre Ruedas i la cooperativa BOTIMÀS a la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM).