Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aprovada una declaració de condemna als incidents produïts l’Onze de setembre a la delegació de la Generalitat a Madrid

Escoltar

Aprovada una declaració de condemna als incidents produïts l’Onze de setembre a la delegació de la Generalitat a Madrid

L’alcalde, Joan Mora, va llegir durant el Ple extraordinari de dimecres passat una declaració de condemna als incidents produïts a la delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid durant la celebració de la Diada Nacional de Catalunya.


 

El comunicat, aprovat prèviament en junta de portaveus, diu textualment:

 

“El passat 11 de setembre, durant la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, un grup de feixistes van assaltar el Centre Cultural Blanquerna, la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid, i van agredir a alguns dels assistents, van destrossar mobiliari i van llençar gasos lacrimògens.

 

Des del Ple de l’Ajuntament de Mataró expressem la nostra més enèrgica condemna davant de la gravetat d’aquests fets. És intolerable que, en un sistema democràtic, es produeixin actes com aquest.

 

Alguns dels membres que van assaltar la Delegació pertanyen a grups polítics de caràcter antidemocràtic i nostàlgics del franquisme, com Democracia Nacional, Alianza Nacional (AN) i Falange Española y de las JONS. Per aquest motiu, comminem al Govern de l’Estat que, més enllà de la detenció d’aquests individus, procedeixi a la il·legalització d’aquests partits d’ultradreta. És inacceptable i cal que tota incitació a l’odi contra altres grups humans, així com l’exaltació de règims autoritaris com el franquisme, sigui perseguit penalment.

 

Més encara quan, després d’haver estat detinguts, els impulsors de l’atac han advertit a través d’un comunicat que “no hi haurà acció secessionista sense resposta, i que l’acció a la llibreria Blanquerna l’entenem com el primer dels passos”, tot reivindicant “la legitimitat de la protesta patriòtica duta a terme com un fet d’acció directa enfront de la passivitat del Govern de Mariano Rajoy”.