Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bankia posa a disposició de l’Ajuntament 10 habitatges per a la borsa de lloguer social

Escoltar

Bankia posa a disposició de l’Ajuntament 10 habitatges per a la borsa de lloguer social

Es destinaran a afectats per desnonaments i execucions hipotecàries, que pagaran entre 150 i 200 € al mes



Bankia ha posat avui a disposició de l’Ajuntament deu dels pisos buits que té a la ciutat amb el propòsit que formin part de la borsa d’habitatge de lloguer social de Mataró.


 

En els últims dies s'han mantingut diversos contactes entre representants de l'Ajuntament i de Bankia que han propiciat el lliurament de les claus d’aquests primers 10 pisos de l’entitat financera, que s’ha formalitzat aquest migdia en una reunió entre l’alcalde, Joan Mora, i el director territorial de Catalunya Nord de Bankia, Joaquim Saurina.

 

Els pisos passaran a formar part d'una borsa de lloguer social especial per a famílies desnonades o que corren el risc de ser-ho per estar immerses en un procés judicial d'execució hipotecària.

 

En aquests moments, la regidoria d'Urbanisme està analitzant les condicions dels habitatges així com les possibles necessitats de condicionament.

 

L'Ajuntament s'encarregarà del procés d'assignació dels habitatges a les persones més necessitades, prèvia valoració per part dels serveis socials municipals. El preu del lloguer oscil·larà entre els 150 i els 200 € mensuals i el termini del contracte serà per 5 anys.

 

La condició per accedir a aquest arrendament d'interès social és: haver perdut l'habitatge habitual com a conseqüència d'un procés d'execució hipotecària o estar en procés de reclamació judicial. Es prestarà especial atenció a la gent gran, víctimes de violència de gènere o persones amb discapacitat o en risc d'exclusió social.

 

Bankia realitzarà aquesta contribució en el marc de la seva participació al Fons Social d'Habitatges impulsat per l’Estat a través del Decret 27/2012 de Mesures urgents per reforçar la protecció dels deutors bancaris.

 

Els representants de Bankia i de l'Ajuntament de Mataró estan treballant conjuntament en la signatura d'un acord marc que abasti el màxim nombre d'habitatges per a la borsa i que permeti establir futures condicions de col·laboració en el camp del lloguer social.



Durant la reunió, el director territorial de Catalunya Nord de Bankia, Joaquim Saurina, ha declarat: "davant el problema creixent en relació a l'habitatge, i dins les nostres possibilitats, ens congratula haver trobat aquesta via de suport a les iniciatives socials de la ciutat de Mataró."

 

Per la seva part, l'alcalde de Mataró, Joan Mora, ha agraït la predisposició de l’entitat financera a donar sortida a la petició de l'Ajuntament i s'ha mostrat esperançat de poder ampliar la borsa d'habitatge de lloguer social amb més pisos ja que, segons un estudi recent, a Mataró n’hi ha més de 400 immobles buits que són propietat de diferents entitats financeres.



 

L'alcalde sol·licita als directius de bancs i caixes que aportin aquests habitatges buits a la borsa de lloguer social, propòsit que persegueix des de fa temps la Comissió especial mixta per prevenir i evitar els desnonaments de Mataró, formada per representants de tots els grups municipals, la Plataforma d' Afectats per la Hipoteca ( PAH ), la Federació d'Associació de Veïns de Mataró ( FAVM ), el Defensor del Ciutadà de Mataró, el Col·legi d'Advocats de Mataró i entitats com Càritas, o Creu Roja, entre d'altres.