Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dos centres alemanys ofereixen formació professional remunerada durant 3 anys a Alemanya

Escoltar

Dos centres alemanys ofereixen formació professional remunerada durant 3 anys a Alemanya

L’Ajuntament col·labora amb la selecció de 30 joves d’entre 18 i 25 anys que estiguin a l’atur i vulguin ser mecànics d’instal·lacions sanitàries i climatització o electrotècnics per a la gestió i manteniment d’immoblesLa direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró col·labora amb dos centres alemanys que ofereixen formació professional remunerada durant 3 anys a 30 joves d’entre 18 i 25 anys que estiguin a l’atur.


 

Els dos centres educatius estan situats a les ciutats de Wetzlar i Lauterbach, que pertanyen al land de Hessen, al centre d’Alemanya, i s’hi imparteixen cicles formatius per ser mecànic d’instal·lacions sanitàries, calefacció i climatització (Wetzlar) i per ser electrotècnic per a la gestió d’immobles (Lauterbach). Les dues professions tenen en l’actualitat una alta demanda laboral a aquesta zona d’Alemanya.

 

L’Ajuntament de Mataró col·labora amb aquests centres  en el procés de convocatòria, inscripció i selecció dels candidats, que es podran beneficiar de la formació i les pràctiques amb contracte i remuneració a empreses alemanyes. El programa també inclou subvencions a cursos d’alemany (a Mataró i a Alemanya) i despeses de viatge. A més, facilita l’allotjament i garanteix l’acompanyament dels participants durant tot el període d’estudis i pràctiques a les empreses alemanyes.

 

Els joves seleccionats en aquest programa obtindran una formació professional certificada en el sistema dual alemany: el primer any d’estudis la formació és teòrica a jornada completa i el segon i el tercer any es combina la formació teòrica i les pràctiques en una empresa. Superats els tres anys, els participants obtindran el títol oficial de formació professional corresponent.

 

 

Sessió informativa

 

El pròxim dimarts, 7 de maig, se celebrarà a l’auditori del TecnoCampus una sessió informativa on els responsables del projecte explicaran als joves i a les seves famílies tots els detalls, el calendari i les diferents fases del procés de selecció.

 

Per inscriure’s, els interessats han de presentar una sol·licitud per correu electrònic al Servei d’Ocupació de l’Ajuntament (serveiocupacio@ajmataro.cat) indicant nom, cognoms i número de telèfon. En aquests moments ja hi ha 200 joves que han enviat sol·licitud. El termini continua obert fins el dia de la sessió informativa. 

 

La difusió del projecte s’ha fet a través del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Mataró, que ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal del Maresme, les Oficines de Treball de la Generalitat a Mataró i a Premià de Mar, i la Xarxa Xaloc de la Diputació de Barcelona. Durant la campanya, s’han fet díptics que es van repartir durant la Setmana de la Informació i la Formació Professional (SIOP), s’han posat anuncis a mitjans de comunicació i s’ha presentat el projecte als instituts, entitats juvenils i clubs esportius de la ciutat, així com als centres de formació ocupacional.

 

Es tracta d’una iniciativa del govern alemany i de la Unió Europea que compta amb la col·laboració de Hessen i de la Cambra d’Oficis de Wiesbaden, capital d’aquest land i ciutat situada a menys de 40 km de Frankfurt.

 

 

Els dos centres

 

- Bildungs un Tecnologiezentrum Wetzlar. Aquest centre depèn directament de la Cambra d’ Oficis de Wiesbaden (Handwerkskammer Wiesbaden). Ofereix 15 places pel cicle formatiu de mecànic d’instal·lacions sanitàries, calefacció i climatització. Els alumnes aprendran a construir sistemes de subministrament i de descàrrega d’aigua, a muntar banys moderns, i a posar en marxa tècnicques d’energia sostenible com ara plaques solars. A més, també assoliran coneixements per fer i mantenir tot tipus de sistemes de calefacció i a entendre les diferents tècniques de control i regulació.

 

- Bildungszentrum Lauterbach. Centre privat de formació professional. Ofereix 15 places pel cicle formatiu d’electrotècnic per a la gestió i manteniment d’immobles. Els alumnes aprendran a planificar, muntar, posar en servei i reparar instal·lacions elèctriques de subministrament energètic i infrastructures d’edificis. Altres de les àrees i aplicacions que ofereix aquesta professió és la instal·lació d’equips de distribució i control d’electricitat o de centrals que generen electricitat com ara parcs eòlics.