Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El baixista Carles Benavent, aposta destacada del segon festival de jazz Nits a Torre Llauder

Escoltar

El baixista Carles Benavent, aposta destacada del segon festival de jazz Nits a Torre Llauder

Abans de cada concert es faran visites teatralitzades per descobrir el clos arqueològicEl festival Nits a Torre Llauder arriba a la segona edició concentrant tota l’activitat en un mes. De l’11 de juliol a l’1 d’agost es faran quatre concerts amb alguns dels grans noms del panorama jazzístic català del moment com el baixista Carles Benavent. El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, i l’expert en jazz en representació de Fabrés Produccions Mataró, Pere Pons, han presentat avui el programa del festival.


 

El cicle va començar l’any passat durant la celebració del 50è aniversari del descobriment d’un dels jaciments romans més destacats del país. La descoberta de la vil·la romana de Torre Llauder l’any 1961 per Marià Ribas i el seu equip de col·laboradors assenyala una fita transcendent en la història de l’arqueologia mataronina i catalana del segle XX.

 

En aquesta edició, Nits a Torre Llauder ofereix quatre vetllades a la fresca amb jazz, servei de bar i visites teatralitzades a l’espai. Carles Benavent, Lluís Ribalta, els mataronins Ivó Oller i Gerard Nieto, Martí Ventura i Joan Garrobé són alguns dels músics que tocaran al clos arqueològic de Torre Llauder.

 

A les 21 h es farà l’obertura de portes, a les 21.30 h tindrà lloc la visita teatralitzada al jaciment i a les 22 h s’iniciaran els concerts.

 

Les entrades tenen un cost d’11 €, menys el concert del 26 juliol que és gratuït. Les entrades es poden comprar a les oficines de Cultura (carrer de Sant Josep, 9), Telentrada de Catalunya Caixa i des de les 21 h al Clos Arqueològic (avinguda de Lluís Companys, s/n).

 

Nits a Torre Llauder està organitzat per l’Ajuntament i Fabrés Produccions Mataró i compta amb la col·laboració d’Antequem i Pastisseria Uñó.

 

 

Programa Nits a Torre Llauder

 

. Dijous 11 de juliol

Martí Ventura Trio

Ventura presenta el seu tercer treball discogràfic: “Transicions” amb Àngel Cordero al contrabaix, Lluís Ribalta a la bateria i Martí Ventura al piano.

 

. Dijous 18 de juliol

Gerard Nieto i Ivó Oller & Quintet Band

Dos dels membres de la Big Band Jazz del Maresme en format quintet per demostrar tot el seu potencial del directe interpretant estàndards del jazz.

 

. Divendres 26 de juliol

Carles Benavent Trio

Carles Benavent és un dels baixistes de jazz més destacats del país. Ha tocat amb Milles Davis, Camarón i Paco de Lucía, entre d’altres. En aquest concert, dins Les Santes, ho farà amb el seu trio habitual acompanyat de Roger Mas i Roger Blàvia.

Entrada gratuïta. Aforament limitat.

 

. Dijous 1 d’agost

Joan Garrobé/Jordi Camp/Lluís Ribalta

Aquest conjunt format per tres grans del jazz aprofitaran el concert per presentar el nou CD “Música Infidel”.