Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El carrer de Sant Antoni es reobre al trànsit al desembre

Escoltar

El carrer de Sant Antoni es reobre al trànsit al desembre

S’ha instal·lat un semàfor amb control fotogràfic per sancionar els infractors

L’Ajuntament de Mataró té previst reobrir al trànsit el carrer de Sant Antoni el proper dilluns 16 de desembre. L’accés de vehicles a aquest carrer està tallat des de la caiguda d’una casa el 23 de febrer de 2012, a la qual va seguir un mes després l’ensorrament de l’habitatge del costat. 

 

Arran dels ensorraments, provocats presumptament per un defecte estructural de les obres d’un edifici en construcció al número 40, l’Ajuntament ha realitzat o impulsat obres per garantir la seguretat dels immobles veïns. Així mateix, va encarregar un seguit d’informes, proves i estudis per avaluar l’estat del subsòl i el ferm del carrer. L’objectiu, en aquest cas, era analitzar la conveniència de reobrir al trànsit.

 

Aquestes actuacions preventives –entre elles un estudi geològic i proves per mesurar les vibracions provocades pel trànsit– han determinat que no hi ha impediment per reobrir el carrer a la circulació de vehicles. Tot i així, per minimitzar les vibracions i augmentar encara més la seguretat l’Ajuntament ha dut a terme les següents actuacions:

 

- S’ha instal·lat un semàfor abans de la confluència amb el carrer del Cós. El semàfor roman en vermell per fer que els vehicles redueixin la velocitat fins a aproximar-se.

 

- S’ha instal·lat un dispositiu de vigilància fotogràfica per sancionar els vehicles que no respecten el semàfor (fotovermell).

 

- S’ha suavitzat la rampa de baixada del pas de vianants del carrer de Sant Antoni amb el carrer del Cós, de manera que el ressalt no sigui tan pronunciat.

 

La reobertura al trànsit del carrer comportarà la recuperació dels antics recorreguts de les línies 1 i 4 del Mataró Bus.

 

L’Ajuntament va informar la setmana passada els veïns del carrer sobre la data de reobertura al trànsit. Avui també se n’ha donat compte a la Comissió Informativa Municipal de Serveis Territorials i Via Pública.