Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Castell de focs, Manu Chao i les actuacions musicals vora la platja protagonitzen la nit de Santes

Escoltar

El Castell de focs, Manu Chao i les actuacions musicals vora la platja protagonitzen la nit de Santes

Els tres escenaris de la Nit de focs i sarau acullen 8 formacions musicals

Els focs artificials i, de manera especial, la música són els grans protagonistes de la nit del 27 de juliol, dia de Les Santes. Els diferents actes tindran com escenari el passeig Marítim i el Port, on hi haurà la Nit de focs i sarau, el Parc Central amb el concert de Manu Chao, i també la plaça de Santa Anna, que acollirà la tradicional ballada de sardanes i xindriada.

 

La Nit de focs i sarau començarà a les 23h. La Pirotècnia Tomàs, tot un clàssic de Les Santes, ja té preparat tot el necessari per al Castell de focs d’aquest any, que de ben segur tornarà a sorprendre els mataronins amb innovadors efectes de llum i color. Està previst llançar 1.014,45 quilos de material pirotècnic en l’espectacle, que durarà aproximadament 20 minuts.

 

Després dels focs, tot aquells que ho desitgin poden gaudir d’una àmplia oferta de bona música a prop del mar. El sarau comptarà amb tres escenaris que, a partir de les 23.30h, acolliran fins a 8 formacions musicals.

 

Al primer escenari, al passeig del Callao, trobarem música tradicional i festiva. Obrirà la nit el septet Xazzar (combinació de música zíngara i ritmes de jazz, rock i funk), que donarà pas a l’actuació d’Strombers (banda de ska i rock). Per últim, actuarà el grup mataroní la Traca, amb la seva fusió de folk, rock i ska català.

 

El segon escenari, al costat del Centre Natació Mataró, acollirà els concerts de tres grups revelació del Maresme. En primer lloc serà el torn de la banda mataronina The Free Fall Band, que han passejat amb èxit el seu primer disc “Elephants Never Forget” per festivals com el Faraday i el Primavera Sound. En acabar serà el torn del grup de rock Exceso, que passaran el testimoni a Hyde Abbey (música metal).

 

Per últim, l’escenari del Port de Mataró es reserva el concert de Gospelsons. La formació mataronina estrenarà 4 nous temes i interpretaran una versió gòspel de la cançó “Reina del Maresme”, de Mataró Rumba All Stars. A continuació, la Big Band Jazz Maresme oferirà un ampli repertori que inclourà swing, soul, jazz, música llatina i fins i tot funk, amb la col·laboració de Gemma Abrié, una de les veus més destacades del jazz català.

 

 

El segell de Manu Chao

 

Una altra opció de la nit és l’actuació de Manu Chao, el gran concert de Les Santes d’enguany, que organitzen conjuntament Clap i l’Ajuntament. L’actuació del músic francès, començarà a les 23.30h al Parc Central. Amb la seva gira La Ventura Manu Chao fa un repàs a les seves cançons mítiques.

 

Com a teloner, obrirà el concert Daniel Lança Barcelona Street Orkesta, a ritme de rumba, reggae i groove.

 

El preu de les entrades per al concert de Manu Chao és de 18 € en venda anticipada i 20 € a les taquilles.

 

Per últim, també a les 23.30h els amants de la sardana tenen cita a la plaça de Santa Anna amb les cobles Ciutat de Girona i la Principal del Llobregat, dues de les més sol·licitades i reconegudes del panorama sardanístic. La dansa anirà acompanyada de la venda de talls de xíndria per mitigar la calor de la nit.