Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El catedràtic Antón Costas aposta per un canvi en la política econòmica europea

Escoltar

El catedràtic Antón Costas aposta per un canvi en la política econòmica europea

Participa en el cicle de Conferències d’economia al TecnoCampus



El catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona Antón Costas ha alertat avui en una conferència al TecnoCampus que les polítiques econòmiques del conjunt de la Unió Europea són equivocades i agreugen la crisi.


 

Anton Costas ha assenyalat que l’Estat espanyol  ha de fer reformes i guanyar competivitat, però ha indicat que de poc serviran en el marc actual d’una Unió Europea que, al seu entendre, no té un banc central que actuï per posar autèntiques solucions sobre la taula. “El que hem guanyat en competitivitat a Espanya reduint salaris, ho hem perdut per la revalorització de l’euro”, ha dit.



Costas creu que en el marc actual de restricció del crèdit i de caiguda del consum, la política d’austeritat generalitzada a tot Europa agreuja la crisi i l’allarga en el temps. També ha identificat dos problemes en l’horitzó si no hi ha canvis: agreujament de les desigualtats (que afectaran sobretot els joves i les dones) i perill per a les democràcies occidentals "perquè la crisi actual s'assembla perillosament a la dels anys 30". “Una crisi que té l’origen en una bombolla de crèdit és sempre molt forta i difícil de prevenir”, ha afegit Costas, però “la recaiguda actual és un mal que ens estem fent els europeus amb una política actual que no té cap mena de sentit”.

 

El cicle "Conferències d'economia al TecnoCampus" aborda els grans reptes que planteja la complexa situació econòmica actual. De la mà de personalitats del món acadèmic que, en molts casos, tenen o han tingut responsabilitats en institucions, analitza des de la la reforma del sistema financer fins al model productiu, passant per les deficiències del model de finançament del país o de les seves infraestructures. La propera xerrada del cicle  tindrà lloc el 15 d’abril i la protagonitzarà el també catedràtic Antoni Serra Ramoneda.