Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Club Esportiu Mataró celebra cents anys en un acte commemoratiu a l’Ajuntament

Escoltar

El Club Esportiu Mataró celebra cents anys en un acte commemoratiu a l’Ajuntament

El periodista Josep Gomà va recordar la història del club des dels seus inicis

L’alcalde, Joan Mora, va presidir ahir al vespre l’acte commemoratiu del Centenari del Club Esportiu Mataró amb la presència del president del Club Esportiu Mataró-Escola de Futbol, Albert Gibert, i del regidor d’Esports, Pere Galbany, a més de diferents membres de la Junta del club i regidors del Consistori.

 

El Saló de Sessions es va omplir d’esportistes, tècnics i seguidors d’un club que va néixer el 1912, tot i que de manera oficial ho va fer el març del 1913, amb el nom d’Iluro Sport Club.

 

El Club Esportiu Mataró ha començat una nova etapa després d’uns anys de dificultats i incerteses amb la seva Escola de Futbol, que treballa el futbol de base sense deixar de banda el primer equip. N’és un exemple el juvenil que competeix a la Divisió d’Honor de la seva categoria. En aquests moments, el Club Esportiu Mataró el formen 350 futbolistes enquadrats en 23 equips de totes les categories, des de l’Escola de Futbol als veterans.

 

Com a fites a destacar, l’any 2000 va ascendir a la Segona Divisió B i en el 2005 va aconseguir la Copa Federació davant el Benidorm CD. Han passat pel club jugadors rellevants com Florensa, Pepitu Ramos o Cesc Fàbregas, ara jugador del Futbol Club Barcelona, entre d’altres.

 

L’acte va consistir en els parlaments del regidor d’Esports, Pere Galbany, i del president del club, Albert Gibert, la lectura per part de dos jugadors del futbol base del decàleg de valors del club i de la conferència “Mataró, cent anys de futbol, cent anys d’esport a la ciutat” a càrrec del periodista Josep Gomà.

 

Gomà va fer un recorregut històric per l’inici de l’esport i en particular del futbol de la ciutat, la construcció del camp, els 39 presidents que van encapçalar el club, els jugadors més significatius i les altres seccions esportives del club, a més del paper cabdal que va jugar i segueix tenint el Club Esportiu Mataró a la ciutat.

 

L’alcalde va finalitzar l’acte encoratjant l’equip a continuar celebrant èxits esportius i a portar el nom de Mataró arreu dels camps de futbol. Mora va recollir també la proposta del president del club de canviar el nom al camp per tal de commemorar aquesta efemèride. Gibert va demanar que es pugui anomenar Camp Municipal del Centenari.



També es van repartir recordatoris: l’alcalde va rebre del president del club la samarreta del centenari i l’alcalde va lliurar-li una placa commemorativa.