Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Club Joventut Handbol Mataró celebra els 50 anys de la seva creació

Escoltar

El Club Joventut Handbol Mataró celebra els 50 anys de la seva creació

El Saló de Sessions de l’Ajuntament acull un acte commemoratiu per l’efemèride

El Saló de Sessions de l’Ajuntament va acollir ahir 19 de març el primer dels actes programats amb motiu del 50è aniversari del Club Joventut Handbol Mataró. L’acte institucional, que va estar presidit per l’alcalde, Joan Mora, va aplegar jugadors, tècnics i membres de la junta directiva de l’entitat, a més de representants del consistori.

 

L’acte va incloure parlaments de l’alcalde, el regidor d’Esports, Pere Galbany, i el president del Club Joventut Handbol Mataró, Josep Nonell. Tant l’alcalde com el regidor van felicitar l’entitat esportiva per la seva llarga trajectòria i van encoratjar-la a continuar en el futur al servei de l’esport i la ciutat. Durant l’acte, l’alcalde i el president del club van intercanviar plaques commemoratives amb motiu de l’aniversari.

 

El periodista Joan Catà va pronunciar la conferència “Les arrels del Club Joventut Handbol Mataró”, que va repassar la trajectòria de l’entitat durant el mig segle de vida. El club es va estrenar la temporada 1962-63 sota la presidència de Lluís Fàbregas. Entre els èxits esportius més importants, l’equip femení va disputar cinc temporades a Primera Nacional, i també el masculí va assolir aquesta categoria en vàries ocasions, lliga en la qual competeix actualment. Per la seva part, els equips de base han participat durant molts anys en els Campionats d’Espanya i molts dels seus jugadors han format part tant de les seleccions catalanes i espanyoles com d’equips de primer nivell com el FC Barcelona i el BM Granollers.

 

El Joventut de Mataró també ha estat pioner en l’impuls de l’handbol en competició escolar, treballant en les escoles per fomentar la pràctica d’aquest esport. El club compta en aquests moments amb 19 equips de totes les categories i més de 300 persones involucrades en l’entitat.

 

Els actes de celebració del 50è aniversari del club s’allargaran fins al febrer de 2014. El programa aplega actes diversos, com una caminada de muntanya, un “flashmob” al carrer, un torneig social, una exposició sobre els 50 anys a l’Ateneu de la Fundació Caixa Laietana o la presentació d’un llibre.